Ciobanescul german, un prieten de nadejde

25 June of 2015

Mature german shepherd isolated on white

Mature german shepherd isolated on white

Credit foto: © dagmarhijmans – Fotolia.com

Fidel, disciplinat, ușor de educat, loial, protector, activ și cu temperament echilibrat: ciobănescul german este un minunat animal de companie și un câine excelent pentru pază și protecție.

Câinele-lup sau ciobănescul german (denumirea corectă a rasei), în forma sa actuală, a apărut pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin selecții perseverente și din ce în ce mai fine. Există teorii conform cărora acest tip de câine a apărut prin îmblânzirea lupului. Rasa este veche de mii de ani, începând cu ciobănescul persian, iar de-a lungul timpului au fost selectate trăsături și caracteristici care fac ca acești câini să fie paznici buni și protectori ai turmelor. Se remarcă, de asemenea, printr-o inteligență deosebită, un temperament vioi și echilibrat. Sunt câini ageri, vigilenți, puternici, rezistenți, care se adaptează ușor în cele mai diferite situații. Tratează cu indiferență animalele și oamenii străini, cât timp aceștia nu dau semne de agresivitate.

Ciobănescul german este un foarte bun câine de familie, fidel, afectuos, ascultător cu adulții și inofensiv cu copiii. Pentru că înțelege repede și are plăcerea de a învăța, este un câine ușor de educat. Are un simț al datoriei înnăscut și poate face orice pentru stăpân sau pentru familia din care face parte. De altfel, educația timpurie și chiar elementele de dresaj sunt obligatorii, altfel poate deveni o pacoste pentru cei din jur. Un membru al familiei Dacă dorești un astfel de câine, trebuie să știi că el are nevoie de multă mișcare zilnică și nu suportă să fie lăsat singur acasă. Este un câine ideal pentru o familie cu  copii. Este ușor de îngrijit și necesită periaj regulat. Rația zilnică de hrană trebuie stabilită și în funcție de necesități. Un câine adult mănâncă de obicei o dată pe zi. Pentru că este ascultător și disciplinat, ciobănescul german poate fi luat în vacanță și în călătorii.

Comments

comments

Previous:

Cum sa-ti amenajezi balconul!

Next:

Cel mai frumos gazon

You may also like

Post a new comment