Sfaturi prețioase care fac să meargă o relație la distanță

07 February of 2017

În zilele noastre, mulți oameni trăiesc în relații la distanță. Fie că sunt nevoiți sau nu, oamenii se confruntă foarte des cu această situație. Totuși, dacă analizăm situațiile cu atenție, observăm că relațiile la distanță presupun atât dezavantaje, cât și avantaje.

Pentru unele persoane, de exemplu, distanța din relație funcționează ca un fel de test. Multe persoane sunt de părere că o relație la distanță prezintă avantaje, pentru că este una mult mai intensă. De ce? Le oferă ocazia ambilor parteneri să dezvolte sentimente puternice, iar revederile să fie mult mai intense și… interesante.

Cât despre dezavantaje, este simplu de înțeles că, pentru unele persoane, este frustrant să nu poată petrece timp alături de persoana iubită, să nu îi cunoască nevoile, trăirile și modul în care acționează sau trăiește alături de ea.  Dacă stăm să privim partea plină a paharului, aceste dezavantaje se compensează într-un fel: e mai puțin cantitativ, dar mai mult calitativ. Întâlnirile vor fi mult mai pasionale și pline de iubire și dorință decât dacă partenerii ar locui împreună sau s-ar vedea zi de zi. Totuși, pentru cei care au o relație la distanță există câteva lucruri de aur de care trebuie să țină cont, pentru ca aceasta să funcționeze.

1. Asigurati-va ca startul este bun

Reciprocitatea sentimentelor este fundamentala. Asigurati-va ca partenerul va iubeste cu adevarat. Se spune ca dragostea este oarba, dar in cazul acesta este indicat sa se apeleze si la ratiune, la mici teste, pentru a verifica sentimentele celuilat.

Acest lucru este necesar, deoarece atunci cand esti departe de cel sau cea pe care o iubesti este mai greu sa afli cu promptitudine ce gandeste despre tine si ce intentii are. Este foarte important de stiut daca celalalt se implica cu adevarat sau doar vrea sa se joace.

2. Comunicati

Profitati de toate mijloacele de comunicare noi si de facilitatile lor: exista optiuni de numere preferate, oferte de SMS-uri nelimitate, toate acestea fac posibila comunicarea fara a scoate multi bani din buzunar.

De asemenea, astazi sunt la dispozitie posta electronica, serviciile de mesagerie instantanee, posibilitatea de a utiliza camere web.

3.Impartasiti-va totul

Faptul ca locuiti departe unul de celalalt va impiedica sa beneficiati de o anume complicitate, atat de dorita de indragostiti. O puteti suplini prin descrierea in detaliu a activitatilor zilnice sau vorbindu-i despre prieteni, despre familie, despre tot ceea ce va face placere. Aceasta permite crearea unei legaturi solide.

4.Surprindeti-l

Si in relatia la distanta se poate instala rutina: telefonul primit seara la ora fixa, intalnirea un weekend da, unul nu…

Pentru a intretine pasiunea, utilizati imaginatia si incercati sa-l surprindeti pe partener cu ceva nou: o scrisoare de dragoste trimisa prin posta, un SMS in plina zi, in care ii spui ca te gandesti la el/ea tot timpul. Toate acestea si multele altele de acest gen sunt binevenite.

5. Increderea este de baza

Daca esti genul posesiv(a), ori iti revizuiesti atitudinea, ori mai bine nu intri de la bun inceput intr-o relatie la distanta. Cum tu nu esti aproape de el/ea pentru a-l supraveghea, iti ramane doar sa ai incredere. La aparitia crizelor de gelozie, celalalt se poate simti sufocat, aparand astfel probleme serioase in relatie.

6. Totul se spune

Franchetea este primordiala pentru ca relatia sa dureze. Daca incepi sa te indoiesti ca lucrurile merg bine, vorbeste-i imediat despre temerile tale. De asemenea, tot ce te deranjeaza trebuie spus. De la distanta este foarte greu sa ghicesti supararea celuilalt, iar riscul ca lucrurile sa fie prost intelese este foarte mare.

7. Fa unele compromisuri

In perioada in care sunteti separati, ai timp pentru activitatile tale. Daca weekendul il aveti planificat pentru a va vedea, atunci trebuie sa respecti acest lucru, renuntand la evenimente ce pot aparea in acest interval: un meci de fotbal, o aniversare a unei rude sau orice altceva la care nu ati convenit sa participati impreuna. Este vital pentru relatie.

8. Profitati de momentele impreuna

Se spune: calitatea conteaza, nu cantitatea. Desi timpul petrecut impreuna este mai scurt decat v-ati dori, profitati de aceste momente. Intensitatea trairii va duce la amintiri frumoase, iar acestea sudeaza un cuplu.

9. Proiecte comune

A vorbi despre viitor este un bun mijloc de a verifica stabilitatea sentimentelor. Proiectele comune proiecteaza cuplul in viitor, asigurand durabilitate.

10. Credeti cu adevarat in relatia la distanta

Daca, uneori, distanta va apasa si absenta celuilat va scade moralul, atunci incurajati-va spunandu-va ca, daca va iubiti cu adevarat, lucrurile vor merge bine. Dragostea invinge totul, nu-i asa?

 

Citeste si:

sursa foto: pixabay.co/ articol exclusiv online, text: echipa Ioana

 

Comments

comments

Previous:

Cu nările dilatate – cel mai clar semn al excitatiei sexuale

Next:

Cum să-ți bucuri iubitul de Ziua Îndrăgostiților

You may also like

Post a new comment