Aceasta prajitura este ca povestea unei nopti de vara. Se face simplu si nu ai nevoie de coacere. Iata cum se prepara aceasta … poveste
Pentru blatul de cheesecake cu capsuni:
300 de grame de biscuiti
arome
100 de grame de unt
125 g zahar
un praf de sare
Pentru crema de branza:
750 g branza de vaci
100 g zahar pudra
250 g capsuni
15 g de gelatina (preferabil foi)
coaja de lamaie
Pentru jeleul de fructe:
300 g capsuni
50 g zahar tos
zeama de la ½ lamaie
20 g gelatina (preferabil foi)
Preparare pentru cheesecake cu capsuni:
→ Blatul se prepara prin zdrobirea biscuitilor. Amesteca-i cu untul topit, zahar pudra si arome. Blatul se aseaza pe fundul unei tavi si se indeasa bine. Se da la rece.
→ Pentru crema de branza si capsuni se bate bine branza cu zaharul pudra.
→ Capsunile se spala, se curata si se scurg. Din capsuni se prepara cu blenderul un piure de capsuni.
→ Pune piureul de capsuni peste crema de branza si se amesteca.
→ Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe ambalaj (se hidrateaza, apoi se incalzeste usor pe foc) si se adauga la crema de branza.
→ Peste blat se toarna crema de branza cu capsuni. Se acopera cu o folie transparenta si se lasa 1-2 ore la rece (pana se incheaga).
→ Jeleul se prepara din cealata parte de capsuni. Se paseaza cu blenderul. Sosul se fierbe cu doua linguri de zahar si cu suc de lamaie. Se fiebe circa 10 minute. Se da deoparte se lasa sa se raceasca si se adauga gelatina, preparata corect.
→ Jeleul se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune peste stratul de crema de branza.
→ Se tine la rece pentru alte doua ore, apoi se poate taia si servi simpla sau cu sirop de fructe ori frisca.
Citeste si:
Zmeura, fructul minune
Doua retete cu capsuni. Simple si delicioase
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
14 Nov
Găluște cu prune
CulinarPostul este cea mai bună ocazie să ne săturăm cu preparate gustoase și apetisante pe ...
-
09 Dec
Puterea secreta a aromelor
CulinarPuterea secreta a aromelor – Mirodeniile de Crăciun ne bucură și ne încântă sufletul în ...
-
20 Mar
Tort cu portocale, o reteta speciala
CulinarTort cu portocale, in aceasta varianta este o reteta speciala pe care trebuie sa o ...
-
10 Jun
Legume tinere, pentru forțe proaspete în fiecare zi!
CulinarPatru retete delicicioase cu legume tinere ca sa te bucuri din plin de bogatia de ...