Checul cu banane este un chec simplu, numai bun de luat la serviciu, perfect pentru o gustare.
Ca sa faci chec cu banane ai nevoie de 120 de grame de unt, trei banane potrivite si bine coapte (exact cele pe care nu le mai mananca nimeni pentru ca sunt prea coapte), 150 de grame de zahar, un ou mare, 300 de grame de faina, vanilie, un varf de lingurita de scortisoara macinata, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, o mana zdravana de nuci tocate marunt.
Pregateste o forma de chec clasica. Trebuie unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Topeste untul, fara sa il las si fiarba. Striveste bananele pana rezulta o pasta. Adauga peste piureul de banane untul topit, zaharul, oul batut putin inainte, scortisoara si vanilia. Amesteca totul bine si adauga incet faina, in care ai amestecat deja praful de copt si sarea. Omogenizeaza bine. Adauga nucile si rastoarna compozitia in tava.
Coace checul cu banane pentru 45-50 de minute la foc moale, in cuptorul bine incins in prealabil. Este gata cand a crescut frumos, s-a rumenit si s-a crapat usor la mijloc.
Scoate checul cu banane din tava cand s-a racorit bine, ca sa nu se rupa. Feliile de paine cu banane sunt delicioase simple, dar merg de minune cu gem sau sirop de fructe.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
03 Nov
Trei retete cu ciuperci
CulinarSalată caldă de ciuperci asezonată cu telemea Ingrediente (4 porții): • 600 g ciuperci asortate ...
-
18 Feb
Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara
CulinarVine primavara si asta trebuie sa se simta si in bucatarie. Pana apar trufandalele, ne-am ...
-
02 Feb
Supa de praz cu cartofi
CulinarSupa de praz cu cartofi este perfecta pentru aceasta perioada din an. Prazul se gaseste ...
-
03 Nov
Cum se face cea mai buna omleta si cateva sfaturi de la marii bucatari
CulinarOmleta este o mancare simpla, gustoasa, bune la orice ora din zi si din noapte, ...