Este una dintre cele mai bune prăjituri pentru Sărbători. Oricare ar fi ele. Este aromat și plin cu surprize: boabe de stafide, bucățele de nuca, ciocolată, bucățele de rahat. Poți pune în el aproape orice, îl poți adapta după gusturile tale.
O felie merge perfect cu ceașcă de cafea de dimineață sau cu un pahar de lapte cald cu miere și cacao. Iată rețeta:
Ingrediente și cantități:
- 8 ouă
- 8 linguri cu zahăr
- 4 linguri cu ulei
- 1 plic cu praf de copt
- 12 linguri cu făină
- 2 linguri cu pudră de cacao
- 100 grame de nuci prăjite
- 100 grame de alune tăiate bucățele
- 100 grame de stafide
- 100 grame de rahat
- 50 grame de ciocolată, tăiată în bucățele cât boaba de fasole
- coajă de portocală
- 1 lingură cu miere
- 2 linguri cu nucă măcinată
- 1 lingură cu zahăr pudră
Mod de preparare
Separă albușurile de gălbenuș. Adaugă zahărul peste gălbenușuri și amestecă bine, apoi uleiul pic cu pic, amestecând apoi foarte bine. Adaugă 1-2 linguri cu apă și continuă să amesteci până crema crește. Adaugă pudra de cacao și praful de copt.
Bate albușurile spumă. Combină alternativ crema de gălbenuș, albușurile, făină, nucile și alunele bucățele, rahatul, ciocolată, stafidele și coajă de portocală.
Pune compoziția într-o tavă de chec și coace prăjitură circa 40 de minute, la foc potrivit. Scoate checul din tavă după ce s-a răcit puțin.

Unge-l cu miere și presară nuca măcinată, amestecată cu zahăr pudra din belșug. Lasă-l să se răcească și taie-l felii.
Poți pune în chec doar semințe (fistic, migdale, alune, nuci), și să renunți la rahat și ciocolată.
Citeste si: Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate
Text: Otilia Ignat/ Sursa foto: unsplash.com
Comments
You may also like
-
10 Jun
Legume tinere, pentru forțe proaspete în fiecare zi!
CulinarPatru retete delicicioase cu legume tinere ca sa te bucuri din plin de bogatia de ...
-
11 Jul
Tarta cu caise si spuma de migdale
CulinarCaisele si migdalele mer perfect impreuna, iar aceasta tarta cu caise si migdale este perfectiunea ...
-
02 Nov
Ciupercile de pădure. Sfaturi si reguli
CulinarVorbim despre ciupercile de pădure, despre cum trebuie să le alegi, cum le cureți și ...
-
15 Mar
Reguli pe care ar trebui să le respecți după masă
CulinarDacă vreți să aveți o digestie bună, fără nici un fel de disconfort, precum balonare, ...