Celulita, pacostea mea

14 May of 2019

Celulita, pacostea mea – Aproximativ 90% dintre reprezentantele sexului frumos trecute de adolescenţă se confruntă la un moment dat cu celulita. Nu te consolează, nu-i aşa? Atunci cu siguranţă eşti interesată să-i afli cauzele şi ce ai putea face pentru a scăpa de inestetica „coajă de portocală“.

Chiar dacă nu este o boală, celulita reprezintă o inflamaţie a ţesutului subcutanat, care îşi schimbă structura din cauza perturbării circulaţiei sangvine şi a metabolismului celulelor ţesutului adipos în zonele afectate. Sigur, celulita nu prezintă niciun pericol pentru starea de sănătate, medicii considerând-o mai mult un moft, dar este cât se poate
de inestetică. Şi enervantă, nu-i aşa?

Cine sunt „vinovaţii“?

Ereditatea, spun unii specialiști, considerând că predispoziţia spre celulită se transmite ereditar pe linie feminină, de la mamă la fiică. E doar unul dintre factorii favorizanţi, susţin alţii, afirmând că printre principalii vinovaţi se numără dezechilibrul hormonal prin exces de estrogeni şi foliculită, tulburările glandei tiroide şi ale pancreasului, condiţiile ecologice nefavorabile, obiceiurile alimentare dăunătoare, stresul, sedentarismul, tabagismul şi alcoolismul. Apoi, s-a constatat că la formarea aşa-numitei „coji de portocală“ contribuie şi frecventele fluctuaţii ale greutăţii corporale. Din păcate, chiar dacă ai reuşit să te menţii la greutatea ideală, primejdia confruntării cu celulita nu este nicidecum înlăturată, aceasta putându‑ţi invada la un moment dat şoldurile, fesele, coapsele, abdomenul, braţele.

Soluţii la îndemână

Pe lângă faptul că eşti nemulţumită de pierderea aspectului ferm al pielii, te întristează şi ideea că celulita n-ar avea leac? Din fericire, nu e chiar aşa. Doar că, ţinând seama de faptul că nu şi-a făcut apariţia peste noapte, nici bătălia cu ea nu va fi de scurtă durată. Ce ai putea face?

Atenţie la hrană!

Consumă produse bogate în fibre (fulgi de cereale, pâine de graham), în vitamine şi microelemente (lapte, peşte slab, legume, fructe). Elimină însă din dietă grăsimile, carbohidraţii, băuturile carbogazoase şi nu exagera cu cafeaua; Suficiente lichide. Cel puţin 2 litri pe zi. Doar aşa îţi ajuţi organismul să elimine toxinele, aspectul pielii depinzând în mare măsură de aceasta. În acest scop, bea în fiecare zi, pe stomacul gol, câte 2-3 căni de ceai de sparanghel, creţuşcă, păpădie, cozi de cireşe, ceai verde, frunze de coacăz negru.

Greutatea sub control!

Fă tot posibilul să scapi de kilogramele de prisos şi apoi să te menţii la greutatea atinsă. În acest scop nu uita să faci mişcare: mergi pe jos, sfidează liftul, fă gimnastică; Combate constipaţia. E foarte important, în felul acesta eliberezi organismul de toxine; e bine ca din când în când să ţii o cură de detoxificare; Fără haine prea strâmte. Renunţă, pe cât posibil, la lenjeria, ciorapii şi colanţii din fibre elastice. Cu toate acestea pe tine, circulaţia sangvină şi a lichidului dintre ţesuturile subcutanate este mult îngreunată, ceea ce conduce negreşit la celulită, la formarea varicelor şi la alte tulburări; Respiră corect. Adică rar şi profund. Contribuie şi la eliminarea toxinelor din corp, şi la oxigenarea optimă a sângelui.

Cremă, gel, masaj

Cu cât vei recurge mai devreme la ajutorul cremelor şi gelurilor speciale, precum şi al masajului anticelulitic, cu atât vei întârzia procesul de formare a celulitei sau de accenturare a acesteia. Întinde uniform crema pe piele, cu mişcări de jos în sus, insistând asupra locurilor cu probleme: coapse, genunchi, mâini, abdomen.

„Coaja de portocală“ va ceda!

Drenajul limfatic. Un procedeu folosit în saloanele de înfrumuseţare ca o metodă foarte eficientă în combaterea celulitei şi reducerea circumferinţei corporale. Se poate face prin masaj sau cu un dispozitiv special. Un alt mare avantaj al drenajului limfatic: stimularea sistemului imunitar. Împachetările Se aplică tot mai des în saloanele de cosmetică, inclusiv în scop anticelulitic. Dacă doreşti, poţi face împachetări şi singură, acasă. Nu-ţi trebuie decât câteva folii alimentare, o cremă anticelulitică, nişte alge şi apă marină sau zaţ de cafea şi ulei de măsline. Te-ar putea ajuta la topirea grăsimilor subcutanate, intensificarea eliminării apei în exces şi a toxinelor rezultate din metabolism, netezirea pielii.

Cum procedezi.

Curăţă bine pielea, după care aplică pe zonele cu probleme fie o cremă anticelulitică, fie o pastă cremoasă obţinută dintr-un amestec de alge şi apă marină sau zaţ de cafea şi ulei de măsline, după care înveleşte-le în folie alimentară sau o folie de plastic. Lasă ingredientul ales să acţioneze câteva ore, după care poţi face duş. Dacă recurgi la o asemenea procedură de 3-4 ori pe săptămână, după 1-2 luni te vei bucura de efectele-i pozitive.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce înseamnă 
peelingul chimic și cum se face

Next:

Secretele unui ten luminos

You may also like

  1. Ca sa scapi de celulita e absolut obligatoriu sa urmezi un regim alimentar care sa nu aiba un continut ridicat de toxine. Toxinele reprezinta un factor favorizant pentru declansarea si evolutia celulitei.

Post a new comment