Rasul este cel mai bun, cel mai sigur si cel mai sanatos medicament. Nu o spunem noi ci o spun oamenii de stiinta. Oricum practica si realitatea dovedesc din plin acest lucru.
Rasul este un medicament universal si poate calma, atenua sau face sa dispara o gramada de afectiuni. Foarte pe scurt: rasul tonifica cordul si poate preveni un atac de cord, creste tensiunea, dar niciodata peste limita normala, tonifica musculatura si poate calma durerile muscurale si articulare, creste vascularizarea cerebrala si tonifica musculatura pulmonara. In plus rasul previne, combate si vindeca depresia, previne ridurile fine si creste oxigenarea celulara.
In plus stimuleaza imunitatea, tonusul muscular, starea generala de bine, creste ritmului cardiac si arde calorii. Acesta sunt doar cateva din beneficiile pe care le aduce o repriza sanatosa de ras, dar asta nu este tot. Pe lista cu beneficii pentru sanatate pe care le aduce rasul este si acela de a stimula memoria.
Rasul calmeaza durerea
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca memoria de scurta durata este activata dupa o portie sanatoasa de ras, mecanismul prin care acesta actioneaza fiind acela de a reduce nivelul hormonilor de stres, despre care se stie ca blocheaza memoria de scurta durata. Rasul functioneaza ca un medicament cu dublu rol. Scade nivelul stresului, fapt masurabil efectiv cu aparate care monitorizeaza efectele stresului la nivelul vaselor de sange (in fapt cele mai afectate de stres si hormonii de stres, cu toate efectele negative ale acestui proces fiziologic: maini si picioare reci, tensiune arteriala si ritm cardiac crescut si descarcare crescuta de adrenalina cu puternic efect oxidant si producatoare de radicali liberi) si creste vascularizearea la nivel cerebral ceea ce stimuleaza mecanismele memoriei de scurta durata.
Ce au in comun sexul si rasul?
De asemenea, experimentul a relevat faptul ca nivelurile de cortizol din saliva persoanelor care au ras erau mult mai scazute. Acest lucru este explicat prin faptul ca rasul creste nivelul endorfinelor din organism, care transmit dopamina in creier, fenomen ce asigura o senzatie de fericire si recompensa.
- Dulciurile provoaca depresie
- Caldura, frumusete, relaxare si rasfat. 1000 de sfaturi!
- Trucuri de machiaj. Idei fabuloase!
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pexels.com
Comments
You may also like
-
08 Feb
Alb sau brun. Care-i diferența?
NutrițieÎn trecut, albul trecea drept indicator al nobleței – rafinamentul secolului nostru dieteticianist pare să ...
-
24 Nov
9 fructe și legume care îți detoxifică organismul
Nutriție9 fructe și legume care îți detoxifică organismul – o lista cu toate acestea si ...
-
16 Nov
Tulburările bipolare. Ce sunt si cum se manifesta
MedicinăDepresia reprezintă o afecțiune care poate fi întâlnită în egală măsură atât la bărbați, cât ...
-
25 Apr
Importanta controlului alunitelor odata cu trecerea la sezonul cald
MedicinăSezonul cald aduce cu el pofta de viata si zile petrecute cat mai mult in ...