Cele mai romantice locuri din Europa și ce trebuie să știi despre ele

29 April of 2020

Europa ofera peisaje incredibile și fiecare țară are locurile ei speciale. De aceea, am alcătuit un top, de data aceasta a celor mai romantice locuri din Europa zone pe care le poți vizita alături de iubitul tău.

locuri din europa, Venetia
Venetia

Veneția este una dintre cele mai populare destinații din lume si unul din cele mai romantice locuri din Europa. Orașul plin de melancolie oferă atât bucurie, cât și o putere surprinzătoare de a transforma peisajul și de a relaxa turiștii. Canalele, gondolele, arhitectura, satele colorate din Murano și Burano… cum să nu te îndrăgostești de ele? Veneția este suficient de mică încât să o poți descoperi într-o zi sau două. Explorează laguna, admiră micile piețe pline de cafenele și magazine de suveniruri și plimbă-te cu vaporașele, singurele mijloace de transport din orașul de pe ape.

locuri din europa, Paris
Paris

Parisul cu farmecul său etern atrage îndrăgostiții din întreaga lume pe tot parcursul anului. Aici poți face plimbări, croazierepe Sena, cumpărături și te poți aștepta la propuneri neobișnuite în căsătorie. Pentru francezi, seducția nu este doar ceva pentru dormitor. Ei consideră puterea de a seduce o abilitate esențială în viața de zi cu zi, utilă pentru orice, de la a-și croi propriul drum într-un argument până la câștigarea clienților în afaceri. Atunci când parizienii decorează ferestrele buticurilor lor, nu încearcă pur și simplu să atragă atenția trecătorilor: ei urmăresc să seducă. Secretul este în arta prezentării care tachinează și ademenește. Iar asta face din paris unul dintre cele mai cautate locuri din Europa

locuri din europa, Cinque Terre
Cinque Terre

Cinque Terre este una dintre cele mai bine conservate zone naturale ale Mediteranei. Cinque Terre (adică cinci orașe) este un șir de sate de pescari cocoțate pe stâncile înalte ale rivierei italiene, în regiunea Liguria, care sunt accesibile doar pe calea ferată sau pe apă, mașinile neavând voie să intre în localități. Doar cinci sate se vizitează în mod tradițional, deși peisajul extraordinar cuprinde mai multe. Traseul preferat al îndrăgostiților este „Calea iubirii”, construită prin anii 1920. Se spune că foarte multe cupluri de italieni se bucurau de întâlnirile amoroase pentru a admira extraordinara panoramă de aici.

locuri din europa, Madeira, europa
Madeira

Madeira este sinonim cu farmecul și rafinamentul, ceea ce o face locul ideal pentru o vacanță plin de posibilități romantice. Madeira este o insulă însorită din Portugalia, unde apa de mare este caldă, cristalină și de un albastru tulburător. Nu degeaba a fost denumită Perla Atlanticului (ai putea vedea si care sunt Cele mai frumoase insule din lume). Aici se produce unul dintre cele mai cunoscute vinuri din lume, iar zona este cunoscută pentru tapiseriile și broderiile ei.

locuri din europa, Londra
Londra

Londra este o destinație predilectă pentru amorezi, orașul având un aspect regal interesant și spectaculos. Capitala Marii Britanii este unul dintre cele mai multiculturale orașe din lume, are o istorie străveche și captivantă, fiind, de asemenea, un pol principal în lumea modei, London Fashion Week are loc de două ori pe an, în februarie și septembrie. Locurile de vizitat sunt extraordinare, fie că este vorba de iconicul Big Ben, fie de uimitoarea catedrală Westminster, unde prințul William și Catherine Middleton s-au căsătorit, Londra având cu siguranță un farmec aparte.

locuri din europa, Budapesta
Budapesta

Budapesta este o destinație încântătoare extrem de accesibilă pentru români. Partea veche a orașului care include castelul și bastionul este, fără îndoială plină de romantism. Și există motive pentru care este așa: o arhitectură desăvârșită, priveliști magnifice de pe malul Dunării și amabilitatea locuitorilor. Mulți zic că orașul are aceeași atmosferă magică ca Parisul, dar este mult mai ieftin celea ce face ca Budapesta sa fie in top locuri din Europa

locuri din europa, Florenta
Florența

Florența este centrul unor capodopere artistice și arhitecturale, iar în 1982 a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO. Unul dintre locurile romantice preferate de amorezi este în Grădinile Boboli, în esență un frumos muzeu în aer liber. Parcul este plin de sculpturi și copaci specifici Toscanei, oferind o priveliște minunată asupra orașului. Plimbarea prin grădini este extrem de romantică și poate fi foarte relaxantă. În Florența există o serie de poduri care se întind peste râul Arno, în afară de celebrul Ponte Vecchio. Aceste poduri sunt perfecte pentru picnic-uri romantice.

Santorini este considerată cea mai romantică escapadă pe care o poate oferi Grecia. Aici te poți bucura de ape deosebit de clare, în timp ce casele frumoase și înghesuite sunt cocoțate pe marginea unui vulcan. Santorini este în esență o insulă ideală pentru luna de miere. Akrotiri este una dintre cele mai apreciate zone de pe insulă, fiind poziționată pe vârful sudic al insulei de unde se vede întregul vulcan și toată coasta de vest. Aici hotelurile sunt mai ieftine, iar localnicii sunt incredibil de prietenoși.

Articol exclusiv online, text Ada Oprea/ sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Ce să faci dacă te îmbolnăvești în vacanță

cele mai frumoase orase

Next:

Cele mai frumoase orașe aflate pe ape

You may also like

Post a new comment