Cele mai frumoase targuri de Craciun

14 December of 2015

O mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă târgurile de Crăciun şi multitudinea de luminiţe care împodobesc străzile. În Europa se organizează an de an cele mai frumoase târguri, unele dintre ele având în spate o istorie de sute de ani.

Aachen

În fiecare an, înainte de Crăciun, pieţele din jurul catedralei şi primăriei din Aachen, oraş situat în Germania la graniţa cu Belgia şi Olanda, sunt transformate într-un paradis de lumini şi culori, sunete şi mirosuri specifice Crăciunului. Târgul glorios de Crăciun reuşeşte să fascineze atât tinerii cât şi pe cei mai în vârstă.

christmas-market-484084_960_720

Berlin

Palatul Charlottenburg din capitala Germaniei este decorul perfect pentru amenajarea unui târg de Crăciun somptuos. Anul acesta a fost montată o instalaţie de lumini foarte elaborată care scaldă piaţă, palatul, copacii şi gardul decorativ şi dau întregii zone o strălucire romantică.

Birmingham

Birmingham are cea mai mare piaţă autentică germană în Europa din afara Germaniei şi Austriei, cu 5,5 milioane de vizitatori în 2014. Compus din Birmingham Frankfurt Piata de Craciun şi Piaţa Meşteşugurilor, Târgul a crescut de la doar 24 de standuri în 2001 până la 180 în acest an, acoperind New Street, Piata Victoriei şi Piaţa Centenary.

Bruxelles

Târgul din capitala Belgiei propune cinci săptămâni pline de întâlniri feerice, parfumuri, tarabe pline de culoare, idei de cadouri fantastice şi degustări originale. Târgul ”Minunile Iernii” din Bruxelles este un eveniment-cheie în Capitala Europeană pe perioada sărbătorilor de iarnă atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

christmas-market-232204_960_720

Colmar    

În ultimii 17 ani, de când a început să se organizeze tâgrul de Crăciun în Colmar, acesta a devenit un loc în care magia Craciunului poate fi experimentată în forma cea mai pură. Cele cinci pieţe în care a fost amenajat târgul sunt legate între ele de ghirlande luminoase care formează un labirint pe străzile înguste, mărginite de case vechi.

Koln

Adventul este perioada cea mai bună pentru pieţele nemţeşti de Crăciun, iar Koln nu putea face excepţie. În luna care precede Naşterea lui Iisus, magia Crăciunului este resimţită în tot oraşul, care este decorat festiv. Aromele de mere coapte, biscuiţi cu scorţişoară şi vin fiert se regăsesc în fiecare colţ al oraşului.

O caracteristică a Kolnului este aceea că, pe lângă târgul mare din centrul oraşului, în toate cartierele sunt organizate mici pieţe în care pot fi găsite lucruri minuate de cumpărat.

christmas-market-11469_960_720

Dresda

Dacă vă place Crăciunul, veţi iubi Dresda. Aici sunt amenajate unsprezece pieţe complet diferite pentru a satisface plăcerile tuturor, oricât de contradictorii ar fi. De asemenea, poveştile de Crăciun prind viaţă la teatrele din oraş, în timp ce muzeele găzduiesc expoziţii speciale, iar pe Elba plutesc în fiecare seară bărci împodobite cu luminiţe.

Hasselt

Târgul de la Hasselt are an de an aproape 100 de participanţi, un patinoar interior şi o adevărată casă a lui Moş Crăciun. Vizitatorii au parte de atracţii de toate felurile, iar la standuri găsesc alimente şi băuturi îmbietoare.

Citeste si: Targuri de Craciun – a doua calatorie!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Agroturism in Bretania

Next:

Cele mai frumoase targuri de Craciun – a doua calatorie

You may also like

Post a new comment