Cele mai frumoase targuri de Craciun – a doua calatorie

15 December of 2015

O mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă târgurile de Crăciun şi multitudinea de luminiţe care împodobesc străzile. În Europa se organizează an de an cele mai frumoase târguri, unele dintre ele având în spate o istorie de sute de ani.

Liepzig

Târgul de Crăciun din Liepzig este unul dintre cele mai vechi din lume şi datează încă din 1458. Peste 250 de tarabe sunt amenajate anual în piaţa din centrul oraşului, făcând din acest târg nu doar unul dintre cele mai vechi, dar şi printre cele mai mari. Vizitatorii pot să guste din deliciile culinare care li se oferă, dar şi să facă plimbări relaxate în piaţa medievală a oraşului.

În mod tradiţional, târgul se organizează în Marktplatz, acolo unde este împodobit un molid uriaş de 20 de metri.

christmas-time-68121_960_720

Lille

În inima iernii, Lille străluceşte de veselie datorită târgului de Crăciun organizat aici. Oraşul îşi întâmpină vizitatorii  cu o atmosferă festivă şi îi introduce într-o lume minunată. În piaţa Rihour, mai mult de 80 cabane au fost amenajate şi oferă o multitudine de idei de cadouri. Tot la tarabe pot fi găsite şi alimente şi specialităţi gastronomice regionale. Aici au fost amenajate locuri speciale pentru meşteşugari veniţi din Rusia, Polonia şi Quebec.

Londra

Târgul de Crăciun londonez este amenajat anul acesta în Hyde Park. Accesul este liber pentru toată lumea şi fiecare va găsi câte ceva pe gustul său în cele peste 100 de puncte de atracţie. Cei care vizitează târgul pentru cumpărături pot vizita zona de tip german cu peste 200 de tarabe. De asemenea a fost amenajat un spaţiu special pentru meşteşugarii care oferă produse handmade precum lumânări, bijuterii, jucării şi decoraţiuni de Crăciun.

christmas-market-579084_960_720

Manchester

Cel mai mare şi mai original târg de Crăciun din Anglia este considerat destinaţia perfectă dinainte de sărbători pentru cei care ajung în Marea Britanie. Acesta a fost primul târg de Crăciun din Regatul Unit şi a crescut an de an, ajungând la peste nouă milioane de vizitatori.

Anul acesta au fost amenajate aproximativ 300 de tarabe care oferă preparate internaţionale, băuturi din toată lumea şi cadouri de sărbători. Pe lângă cumpărături, vizitatorii au parte şi de spectacole stradale şi un parc de distracţii.

christmas-market-563194_960_720

Nurenberg

Aromele ispititoare de turtă dulce, vin fiert şi cârnaţi la grătar plutesc în aer, la târgul de Crăciun de la Nurenberg. Menţionat prima dată în 1628, târgul datează încă de pe vremea lui Luther şi, de pe atunci, la tarabe se vindeau decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi produse culinare.

Anul acesta au fost amenajate 180 de standuri din lemn, îmbrăcate în pânză albă şi roşie şi luminate festiv cu mii de luminiţe.

christmas-market-547669_960_720

Rotenburg

Odată pe an, oraşul medieval Rothenburg ob der Tauber, din central Germaniei, se transformă într-un loc desprins parcă din poveştile de iarnă. Târgul de Crăciun de aici datează încă din secolul al XV-lea şi de-a lungul celor 500 de ani s-a schimbat foarte puţin pentru că tradiţia a fost păstrată cu grijă în acest loc.

Vizitatorii târgului găsesc de toate, începând cu dulciurile tradiţionale Crăciunului şi vinul fiert până la decoraţiuni pentru brad sau cadouri lucrate manual.

christmas-market-550323_960_720

Salzburg

Târgul de Crăciun din Salzburg este cel mai vechi eveniment de acest gen din lume. Amenajat în fiecare an în piaţa din faţa faimoasei catedrale, evenimentul transformă, an de an, centrul oraşului în care s-a născut cel mai cunoscut colind din lume ”Noapte de vis”, într-un loc de poveste.

Cu peste 90 de evenimente organizate pe parcursul celor cinci săptămâni în care este deschis, târgul de Crăciun din Salzburg oferă vizitatorilor un program social şi cultural variat, combinat cu plimbările şi şedinţele de shopping de la tarabele amenajate special şi împodobite de sărbătoare.

Tallinn

Capitala Estoniei beneficiază, datorită poziţionării sale nordice, de zăpadă în cea mai mare parte a lunii decembrie, ceea ce o face din Talinn un loc perfect pentru a amenaja un târg de poveste. Amenajat în centrul oraşului, punctul de maxim interes al târgului este pomul de Crăciun care este înconjurat de căsuţe din lemn de la care pot fi cumpărate cadouri şi bunătăţi specifice perioadei.

De altfel, Tallinn este locul în care a fost împodobit primul pom de Crăciun din lume într-un loc public, în 1441.

christmas-market-547634_960_720

Viena

Târgul de Crăciun de la Vinea este cel mai cunoscut şi mediatizat eveniment de acest gen din lume. În majoritatea pieţelor din oraş sunt amenajate mici târguri, dar cel mai mare şi mai important este cel din Piaţa Primăriei Rathausplatz.

Anul acesta au fost amenajate aproximativ 150 de standuri comerciale care oferă idei de cadouri pentru sărbători, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde. De asemenea a fost amplasat un carusel pentru copii.

De asemenea în piaţa din faţa palatului Schönbrunn este organizat târgul cultural, acolo unde se află standuri amenajate în căsuţe din lemn de la care pot fi cumpărate decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi se poate asista la concerte de colinde.

Zagreb

Un număr tot mai mare de turişti aleg să viziteze târgul de Crăciun din capitala Croaţiei. Străzile şi pieţele Zagrebului sunt împodobite de sărbătoare şi oferă distracţii pentru toţi cei care ajung acolo. De asemenea de la tarabele amenajate special pot fi cumpărate delicatese culinare şi decoraţiuni.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Cele mai frumoase targuri de Craciun

Next:

Opt motive pentru a vizita Cetatea Alba Carolina

You may also like

Post a new comment