Cele mai frumoase orașe aflate pe ape

26 May of 2020

Apa a jucat deseori roluri cruciale în istoria lumii. Căile navigabile au fost esențiale și pentru transport sau războaie. Acum vei vizita virtual cele mai frumoase orașe, celebre pentru canalele navigabile în jurul cărora s-au ridicat.

Veneția, Italia

118 insule sunt separate prin celebrele canale navigabile, fiind conectate prin poduri. Mai exact vei putea păși aici pe 400 poduri și te vei plimba pe apă cu vaporetto, gondolă sau barcă pe 170 de canale. Veneția este, de asemenea, cel mai mare oraș fără automobile din toată Europa. Gondola, o barcă specială cu canotaj, este modul preferat de călătorie. Principala cale navigabilă are o lungime de aproape 4 kilometri și este numită Canal Grande.

Giethoorn, Olanda

Acest frumos sat este situat în provincia Overijssel, în Olanda. În această așezare, zonele de pământ sunt separate de numeroase poduri și canale mici. De fapt, există mai mult de 180 de poduri și tot atât de multe canale, astfel încât acest loc este cunoscut de mulți drept „Veneția Olandei”. Administrația locală a scos în afara legii autovehiculele. Mersul cu bicicleta și navigarea sunt singurele modalități de a te plimba prin sat, iar barca preferată aici este una fără zgomot despre care localnicii zic că este barca care șopteste.

Birmingham, Anglia

Există 1,9 milioane de locuitori în acest loc, ceea ce îl face al doilea oraș ca mărime din țară. Metropola are zeci de kilometri de canale navigabile, pitorești. Primul canal al Birminghamului a fost săpat în 1769 pentru a conecta orașul Wednesbury cu Birmingham. Vizitatorii spun că o călătorie prin aceste canale oferă cu adevărat „o vedere magică” asupra Birminghamului.

Bruges, Belgia

Acest oraș medieval este renumit nu numai pentru fortificațiile vechi, ci și pentru căile sale navigabile frumoase. Localitatea este denumită „Veneția Nordului”. Turiștii spun că o tură de canal de o jumătate de oră este cea mai bună modalitate de a vizita orașul.

Stockholm, Suedia

Capitala Suediei este unul dintre cele mai verzi orașe din lume. Acesta are multe parcuri mari și este construită pe 14 insule situate pe Lacul Malaren. Acest arhipelag conectează peste 3.000 de insule mari și mici și este astfel cel mai mare arhipelag din întreaga țară.

Bangkok, Tailanda

Căile navigabile de aici au peste 200 de ani și au fost săpate pentru a proteja granițele orașului. Orașul s-a extins prin secolul al XIX-lea, iar canalele au servit în continuare ca sursă de irigație și transport. Principalul canal este Khlong Saen Saeb cu o lungime de peste 11 km, care se întinde de la est la vest, peste Bangkok.

Cape Coral, Florida, S.U.A.

Canalul principal de apă este cel mai mare din lume și a fost săpat cândva în anii ’70, oferind locului un aspectunic. În plus, acest sistem de canale servește ca protecție împotriva inundațiilor și oferă multă apă pentru irigații. Cape Coral are, de asemenea, apă cu apă sărată și lacuri cu apă dulce.

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

locuri din europa

Previous:

Cele mai romantice locuri din Europa și ce trebuie să știi despre ele

Egiptul Antic, piramide, Egipt

Next:

Egiptul Antic. Câteva lucruri surprinzătoare pe care merită să le știi

You may also like

Post a new comment