Cele mai frumoase insule din lume

03 April of 2020

Peisaje paradiziace, floră și faună variate, petreceri tematice și situri arheologice, apusuri și răsărituri unice în lume, plaje și golfuri încântătoare și deocamdată planuri de vacanță. Unele dintre cele mai frumoase insule din lume, căci despre ele vorbim, reprezintă destinații îndepărtate de vacanță și pot fi extrem de costisitoare, dar nimic nu ne oprește să le explorăm virtual. Altele sunt accesibile și nu atât de scumpe pentru noi, europenii (mai ales din prisma transportului).

Iată cele mai frumoase insule din Europa:

1. Capri, Italia
Dacă ajungi în Capri, du-te să vezi Grota Albastră, o superbă peșteră care a reușit să farmece mapamondul. Fă apoi o drumeție spre ruinele celebre ale impresionantei Vila Jovis a împăratului Tiberiu. Fotografiază stâncile de calcar alb-cenușii și micile plaje ascunse. Puțini știu asta, dar Capri a fost o destinație de vacanță încă de pe timpul romanilor.

2. Santorini, Grecia
Mulți cred că Santorini este locul unde s-a aflat cândva insula Atlantidei. Insula de origine vulcanică este absolut spectaculoasă și emblematică ca imagine pentru Grecia. Vizitează lacul Caldera, unul dintre cele mai mari din lume și bucură-te de diversele plaje negre, albe sau cu nisip roșu. Frumoasa mare Egee se asortează perfect cu ruinele antice, morile de vânt vechi de secole și frumoasele biserici cu cupole albastre și cu bărcile de pescuit viu colorate.

3. Hvarul are o istorie care datează din epoca pietrei (și foto sus). Zidurile care înconjoară clădirile acoperite cu gresie roșie din orașul Hvar au fost ridicate în anii 1.200 și fac parte din patrimoniu mondial UNESCO. Frumoasele câmpuri de lavandă minunat parfumate, podgoriile bogate, bogate și munții impresionanți creează cadrul natural perfect pentru o vacanță de neuitat. Descoperă plajele secrete, vizitează cătunele de pe litoral, înoată în ochiurile de apă formate în peșteri sau dă o plimbare cu barca.

4. Paxos, Grecia
În mica insulă ionică vei descoperi o floră incredibilă și extraordinar de colorată. Vilele din piatră, tavernele, brutăriile sunt încântătoare și vei avea ocazia să vezi ce vieți liniștite și simple duc pescarăă insulei. Vizitează coasta de vest care include 40 de peșteri. Du-te în insula Antipaxos din apropiere, ca să vezi plaje cu nisip alb și apă atât de albastră încât rivalizează cu Marea Caraibelor.

Iată cele mai frumoase insule de pe mapamond

5. Whitsundays, Australia
Marea barieră de corali este unul dintre cele mai extinse recifuri ale planetei. Aici viețuiesc peste 1.600 de specii diferite de delfini, pești, caracatițe, balene și multe altele. Insulele Whitsunday, 74 la număr, sunt parcuri naționale protejate oficial. Pentru cei cu dare de mână, închirierea unui elicopter sau a unui hidroavion este metoda ideală de a vedea toate minunățiile de sus.

6. Bali, Indonezia
Există multe motive pentru a merge la Bali: plaje uimitoare, cum ar fi Golful Jimbaran, Nusa Dua și Seminyak, monumentele antice ale lui Ubud, pădurea sacră și terasele de orez. De asemenea, în Bali găsești 10.000 de temple, cum ar fi templul mării Uluwatu și Pura Empul. Aici vei descoperi un mediu bogat în spiritualitate și o populație foarte primitoare.

7. Kauai, Hawaii, SUA
Cunoscută și sub numele de insula Grădinii, Kauai se mândrește cu falezele Napali care se ridică la 4.000 de metri și cu Canionul Waimea ce are o adâncime de 3600 de metri. Bucură-te de pădurile exotice, de râuri și cascade superbe și nu uita să faci un selfie la cunoscutele Wailua Falls.

8. Bora Bora, Insulele Tahiti
Cunoscută și sub numele de Bijuteria Mărilor din Sud, se spune că laguna de aici are o nuanță de albastru pe care nu o vei putea uita vreodată. Aici vei putea vedea delfini, pești colorați, rechini sau țestoase. Vârful vulcanic Otemanu este, potrivit localnicilor, locul în care Dumnezeu însuși a venit pe insulă.

7. Seychelles
Seychelles este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Sunt singurele insule din mijlocul oceanului din granit. În plus, acest arhipelag excepțional este și cel mai vechi din lume. De asemenea, se spune că aici este cel mai curat aer de pe planetă.

8. Maldive
Maldive este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India în Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1192 de insule din care 250 sunt locuite. Maldive are peste 75 de stațiuni de tip bungalow peste mare. Aici poți merge la scufundări, la snorkeling sau poți afla cele mai inedite informații despre viața marină.

9. Martinica, Caraibe
Numită și Insula Florilor, Martinica este casa Muntelui Pelee, care se ridică la 4.583 de metri deasupra nivelului apei. Există foarte multe atracții: Anse Cafard Slave Memorial, impresionantele ruine ale teatrului din secolul al XVIII-lea din Saint-Pierre și uimitorul traseu Treetop Gardens din Balata.

10. Samoa
Unii zic că Samoa este legănul Polineziei și o laudă pentru stilul de viață „Fa’a Samoa”. Mai precis, un cod social vechi de 3.000 de ani, care se concentrează asupra mediului, familiei și tradițiilor. Aici te vei bucura nu numai de cultura locală, dar și de peisajul minunat.

Citeste si:

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea/ sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

O grădină botanică din Seattle te ajută să te relaxezi

Next:

Care sunt cele mai mici țări din lume

You may also like

Post a new comment