Cele mai eficiente diete. Și-au dovedit efiența de-a lungul timpului

08 January of 2020

Cele mai eficiente dieteÎn funcție de rezultatele obținute, putem face un nou top al celor mai eficiente diete.

Când luptăm cu kilogramele, tindem să alegem regimuri alimentare accesibile atât financiar, cât și din punctul de vedere al programului – cu cât mai flexibil, cu atât mai bine!

Dieta Rina prima în topul cu cele mai eficiente diete

Extrem de populară în ultima perioadă, Rina este o dietă disociată, adică vei consuma produse dintr-o singură categorie alimentară într-o zi, lucru ce facilitează digestia. Dieta nu doar că te scapă repede de extrakilograme (dacă o urmezi întocmai, vei slăbi 10 kg în trei luni), ci este și sănătoasă, prea puțin restrictivă în comparație cu altele și nu este acel tip de dietă după care te vei îngrășa. Rina nu lucrează corpul doar spre a pierde din greutate și pentru accelerarea metabolismului. În plus, a primit aprobarea medicilor. Planul alimentar constă în patru zile ce se repetă succesiv, timp de trei luni: ziua 1 – proteine (carne), ziua 2 – amidon (legume), ziua 3 – carbohidrați (fructe, paste), ziua 4 – vitamine (fructe, nuci, semințe).

Dieta Rina a fost cel mai căutat regim de slăbire pe internet în România, potrivit unui raport publicat de Google.

Dieta DASH

Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) i-a convins chiar și pe cei mai aspri medici să o recomande pentru că este o dietă ce încurajează un stil de viață sănătos. Dincolo de promisiunea celor trei kilograme pierdute în doar 14 zile, DASH reduce colesterolul, previne diabetul și diminuează riscul bolilor cardiovasculare.

Bazându-se pe calitatea mâncării, nu pe cantitate, alimentele recomandate sunt fructele și legumele proaspete, nucile, lactatele light, carnea slabă la cuptor sau grătar, peștele sau cerealele integrale. Dintre alimentele interzise sunt carnea grasă, legumele cu amidon, pâinea, pastele, alcoolul, dulciurile și prăjelile.

DASH este o dietă sănătoasă ce poate deveni chiar un stil de viață, fiind împărțită în două etape: pierderea rapidă în greutate și menținerea.

Dieta japoneză este in top, printre cele mai eficiente diete

Cine nu și-ar dori să fie mereu suplă și tânără precum  femeile japoneze? Poate chiar de aceea dieta japoneză are un așa de mare succes atât în Europa, cât și în Statele Unite! Numită și dieta Okinawa, ea este de fapt un stil de viață al localnicilor din insula cu același nume din arhipelagul japonez. Acolo, speranța de viață e de 78 de ani, iar oamenii sunt activi și sănătoși până la sfârșitul vieții. E descrisă ca o dietă perfectă ce ajută, în plan secundar, și la pierderea kilogramelor. Dieta impune un set de reguli ce trebuie respectate cu sfințenie: porții mici gătite prin fierbere sau la abur și servite de 5 ori pe zi, mâncarea trebuie să fie bazată pe orez, soia, pește și legume aproape la fiecare masă, consumul de sare trebuie să fie minim și trebuie evitate alimentele cu indice glicemic peste 1.3.

Cum multe alimente sunt interzise, dieta o vor urma persoanele fără probleme cu tiroida și doar la recomandarea uni medic nutriționist.

Citeste si:

Text: Corina Matei

Sursa foto: pixabay/com

Comments

comments

Previous:

Cum poti slabi mai mult de doua kilograme in cinci zile

Next:

Top 10 alimente vindecatoare

You may also like

Post a new comment