Am facut o lista cu cele mai bune alimente. Sunt cele mai bune surse de fier, calciu si vitamine. Ai lipsă de fier sau deficit de vitamina D? Nu mai constituie o problemă! Ne putem umple rezervele de nutrienți cu aceste alimente delicioase
Apă
Avem nevoie zilnic de minimum 1,5 litri de lichide pentru a funcționa bine. Excelentă este apa minerală. Corpul absoarbe foarte bine substanțele minerale din ea (magneziu, calciu și potasiu). Dimineața, un pahar de apă caldă stimulează digestia.
Ghimbir
Oprește durerea. Iuțeala și aroma sa ne încălzesc și ameliorează durerea, deoarece corpul
secretă endorfine ca reacție la
substanța iute, gingerol. În plus, ghimbirul crud stimulează digestia și ameliorează senzația de greață.
Mei
Semințele galbene sunt foarte bogate în minerale antistres (magneziu și dioxid de siliciu), care ajută la refacerea țesuturilor și la întărirea firului de păr și a unghiilor. Fluorul face bine dinților și oaselor.
Sfeclă roșie
Te simți obosită și fără chef? Consumul regulat de sfeclă roșie îți dă energie, stimulează formarea sângelui, umple rezervele de fier și acid folic și alimentează organismul cu potasiu, magneziu, vitamina C și substanțe – balast.
Boabe de soia
Soia conține foarte mult fier (benefic pentru sânge) și zinc (care întărește imunitatea), fiind o sursă de proteine pentru vegetarieni. Fitoproteinele secundare asemănătoare estrogenului fac pielea mai sănătoasă și țesuturile conjunctive ferme.
Căpșuni
Chiar și numai 200 de grame de căpșuni acoperă necesarul zilnic de vitamina C, care neutralizează radicalii liberi. Fierul stimulează absorbția oxigenului în sânge și formarea celulelor de apărare. În plus, căpșunile conțin mult acid folic.
Somon
Peștele de mare protejează sistemul circulator și cardiac. Somonul este foarte bogat în aminoacizi, acizi grași nesaturați și vitamina D. Iodul echilibrează tiroida și este bun pentru metabolism și sănătatea sânilor.
Carne de vită
O dată sau de două ori pe săptămână femeile pot consuma o bucată slabă de carne de vită. Fiecare înghițitură constituie un aport foarte important de proteine. Nu uita: carnea conține mult fier. Un avantaj clar, căci corpul absoarbe mai bine fierul din carne decât din produsele de origine vegetală.
Citeste si:
- Alimentele fericirii
- Top 10 alimente vindecatoare
- Alimente anticolesterol
- Alimente care au calorii negative
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Cum poti consuma semintele de in

Next:
12 beneficii uluitoare ale consumului de nucă de cocos
You may also like
-
15 Feb
De ce sunt oricare alti indulcitori mai buni decat zaharul
NutrițieZahărul este dăunător sănătăţii, motiv pentru care cei foarte riguroşi, dar care nu pot rezită ...
-
06 Oct
Fructele uscate
NutrițieAlunele, nucile, prunele sau caisele uscate vă ajută să vă refaceți rezervele de minerale Fructele ...
-
02 Jun
Sfaturi practice care te scapa de colacei si burta
NutrițieCircula pe net tot felul de retete minune care promit ca te scapa de colacei ...
-
04 Jul
Transformă-ți cafeaua într-o maxidoză de vitamine și antioxidanți
NutrițieTransformă-ți cafeaua într-o maxidoză de vitamine și antioxidanți – Care este singurul lucru de care ...