Cele mai bune alimente pentru dieta femeilor la 30 de ani

13 January of 2016

Este o regulă generală care spune că alimentația trebuie să fie adaptată cu trecerea anilor. Pragul de 30 de ani impune câteva modificări în alimentație, că să-ți păstrezi sănătatea și frumusețea. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru dieta femeilor la 30 de ani.

Peștele nu are voie să lipsească din dietă și mai ales peștele gras. Acesta conține substanțe pe care dacă le consumi constant vei reduce riscul afecțiunilor articulare. Acestea apăr după 45 de ani, dar primele modificări care duc la declanșarea bolii se instalează în jurul vârstei de 30 de ani. Ideal este să consumi 200 de grame de peste de apa rece pe săptămâna. Acesta aduce mai mult de un gram de omega 3 care o să-ți păstreze articulațiile sănătoase. Omega 3 previne inflamațiile și reduce afecțiunile degenerative ale acestora.

Fasole boabe pentru o piele frumoasă și tânără. Fasolea boabe este foarte bogată în antioxidanți care acționează mai ales asupra țesuturilor de colagen afectate de razele soarelui, poluare și alte noxe. Le fel de utile sunt și legumele verzi: broccoli, sparanghelul, dar și vinetele, ceapă, țelină și spanacul.

Nucile, alunele, alunele de pădure și migdalele, dar și fisticul și semințele de susan, dovleac și floarea soarelui (crude), nu trebuie să lipsească din dietă femeilor de 30 de ani. Acestea aduc antioxidanți, vitamină E și susțin sistemul imunitar. Toate acestea au capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare și de a reduce depozitele de grăsimi. Tot ceea ce trebuie să faci este să mănânci o mână de semințe și fructe uleioase zilnic. Nu uită de semințele de în!

Proteinele stau la bază structurii celulare. Pielea și mușchii au nevoie de proteine. Surse foarte bune de proteine o reprezintă lacatatele care trebuie incluse în dietă zilnică, practic la fiecare masă.

Citricele, de toate tipurile sunt esențiale și ideale în dieta femeilor la 30 de ani și asta pentru că vin cu o combinație ideală de minerale, vitamine și susțin procesul natual de detoxificare al organismului.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Totul despre stafide

Next:

Plan de detoxifiere. Cele mai bune sfaturi

You may also like

Post a new comment