Cele mai bune 9 trucuri pentru par cu volum

08 August of 2017

Este un lucru clar că orice femeie își dorește un păr bogat, cu volum. Dacă la desimea părului este mai greu să intervenim, cu volumul putem jongla. Iată câteva trucuri simple, care te vor ajuta să obții volumul mult dorit.

1. Spală-te corect
Ritualul de spălare este foarte important pentru a avea un păr frumos și sănătos. Șamponează părul doar de două ori pentru a nu-l încărca inutil, iar balsamul și masca trebuie aplicate doar pe lungimea firului de păr și vârfuri. Dacă folosești prea mult produs, vei obține exact efectul contrar: păr fără volum, lipit de scalp.

2. Tunsoarea potrivită
Tunde din păr și va părea mai bogat! Da, chiar funcționează acest truc! Vârfurile tocite și firele subțiate nu fac altceva decât să ia din volumul natural al părului. De asemenea, dacă ai un păr mai rar, evită să-l lași prea lung, coafurile medii și scurte (de exemplu, bobul) te avantajează.

3. Usucă-te profesionist
Ia două perii mari, circulare. Răsucește o primă șuviță pe o perie, usuc-o cu föhnul și las-o înfășurată pe ea. Ia cea de-a doua perie pentru următoarea șuviță și procedează la fel. Apoi scoate prima perie și continuă în același mod, alternând periile. Astfel șuvițele se răcesc pe perie și vor avea volum.

4. Volum la rădăcină  
Toată lumea și-l dorește, însă e drept că e mai greu de obținut dacă nu ai părul ondulat natural. În general, dacă vrem volum la rădăcină, trebuie să ne coafăm cu o perie circulară mare sau să punem părul pe bigudiuri mari. La final, pulverizează spray fixativ.

5. Șuvițe mai deschise
Culorile deschise dau senzația unui păr mai bogat, cu mai mult volum. Doar că nu se potrivesc tuturor tipurilor de ten. De aceea, șuvițele mai deschise la culoare sunt o soluție pentru brunete. Atenție: să fie doar cu maximum două-trei nuanțe mai deschise pentru a păstra aspectul natural al părului.

6. Tapatul, o soluție?
Da, este o soluție, însă este de preferat să apelăm la ea numai pentru ocazii speciale. Cum se procedează? Se împarte părul în două: cel din calotă și cel din spate. Se începe cu părul din față, separat și el în mai multe șuvițe. După tapare, se orientează spre ceafă și se piaptănă la suprafață cu o perie. La final, aplică un spray fixativ peste coafură.

7. Frumusețea părului vine din interior
Asta înseamnă să mănânci grăsimi sănătoase, precum avocado, nuci, pește: acestea contribuie la îmbunătățirea structurii firului de păr. Pentru scalp sunt foarte bune produsele lactate și fulgii de ovăz (conțin zinc și biotină). Nu uita că dietele drastice afectează și părul.

8. Produse cu moderație
De multe ori avem impresia că vom obține volumul mult dorit dacă folosim o mulțime de produse de styling. O idee complet falsă: prea multe produse încarcă inutil părul. Este suficient să folosești un produs bun ca să obții rezultatul dorit, de exemplu, un șampon profesional pentru volum sau un fixativ care să nu încarce părul.

9. Atenție la aparatele de coafat
Chiar dacă pe moment obții coafura pe care ți-o dorești, pe termen lung aparatele de coafat precum placa sau ondulatorul afectează firul de păr. Îl ard, îl subțiază și automat își pierde din volum. Așa că folosește-le mai rar și tot timpul cu un produs cu protecție termică în prealabil.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Fii frumoasa in viteza. Trucuri rapide de frumusete la minut!

Next:

Esentele frumusetii

You may also like

Post a new comment