Perioadele de stres intens ne consumă resursele și ne putem trezi peste noapte că avem deficite de vitamine și de minerale cauzate de stres. Acestea sunt și cele 7 semne secrete ale stresului, semne prin care practic organismul ne cere să îi dăm ceea ce a pierdut ca urmare a reprizelor intense de stres la care a fost supus.
1 Crăpături la colțurile buzelor – deficit de vitamina B6 Vitaminele din grupul B sunt importante pentru funcționarea sistemului nervos; ele sunt primele care se epuizează când acesta este suprasolicitat. Vitamina B6 este uzată și prin consumul regulat de contraceptive și antidepresive.
2 Bruxism – scrâșnetul dinților în somn – deficit de vitamina B5 Epuizarea vitaminei anti-stres amenință să creeze oboseală cronică și să lase loc problemelor de memorie.
Citeste si: Tulburarea de stres posttraumatic
3 Pete albe pe unghii – deficit de zinc
4 Perioade de constipație alternând cu diaree – deficit de magneziu. Stresul și consumul de dulciuri epuizează rezervele de magneziu ale organismului.
5 Sângerări ale gingiilor – deficit de vitamina C În afară de stresul în sine, vitamina C este consumată și de fumat, consumul sistematic de alcool, analgezice, contraceptive, steroizi și antidepresive.
Citeste si: Cum să-ți crești copiii pentru a face față stresului de mâine
6 Coșuri tari în partea de sus a brațelor și coapselor – deficit de vitamina E Cheratoza foliculară este asociată cu niveluri scăzute de vitamina A și E. Pe termen lung deficitul de vitamina E poate conduce la scăderea fertilității și probleme circulatorii.
7 Infecții recurente în gât – deficit de vitamina A Acesta se manifestă la nivelul mucoaselor, iar recuperarea deficitului este sprijinită și de suplimentele cu zinc.
Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Tratamentele de fertilizare, o variantă de luat în calcul

Next:
Spasmofilia un sindrom asociat stresului
You may also like
-
04 Nov
Medicamente care provoacă creșterea în greutate
MedicinăExistă anumite medicamente despre care se știe că determină creșterea în greutate. Asta nu înseamnă ...
-
01 Feb
Ajutor! Am uitat tamponul! Unde? Înăuntru!
MedicinăDacă te-ai îngrozit deja și ai în fața ochilor imaginile care au devenit recent virale ...
-
29 Sep
Hormonii sexuali și efectele lor mai puțin știute
MedicinăHormonii sexuali sunt cei care ne definesc sexul, dar contribuie la multe alte manifestări și ...
-
17 Apr
Memoria de elefant. Boală sau superputere?
MedicinăBoală sau superputere? Imaginează-ți cum ar fi să-ți amintești absolut toată viața ta până în ...