Cele 7 semne secrete ale stresului

09 November of 2015

Perioadele de stres intens ne consumă resursele și ne putem trezi peste noapte că avem deficite de vitamine și de minerale cauzate de stres. Acestea sunt și cele 7 semne secrete ale stresului, semne prin care practic organismul ne cere să îi dăm ceea ce a pierdut ca urmare a reprizelor intense de stres la care a fost supus.

1 Crăpături la colțurile buzelor – deficit de vitamina B6 Vitaminele din grupul B sunt importante pentru funcționarea sistemului nervos; ele sunt primele care se epuizează când acesta este suprasolicitat. Vitamina B6 este uzată și prin consumul regulat de contraceptive și antidepresive.

2 Bruxism – scrâșnetul dinților în somn – deficit de vitamina B5 Epuizarea vitaminei anti-stres amenință să creeze oboseală cronică și să lase loc problemelor de memorie.

Citeste si: Tulburarea de stres posttraumatic

3 Pete albe pe unghii – deficit de zinc

4 Perioade de constipație alternând cu diaree – deficit de magneziu. Stresul și consumul de dulciuri epuizează rezervele de magneziu ale organismului.

5 Sângerări ale gingiilor – deficit de vitamina C În afară de stresul în sine, vitamina C este consumată și de fumat, consumul sistematic de alcool, analgezice, contraceptive, steroizi și antidepresive.

Citeste si: Cum să-ți crești copiii pentru a face față stresului de mâine

6 Coșuri tari în partea de sus a brațelor și coapselor – deficit de vitamina E Cheratoza foliculară este asociată cu niveluri scăzute de vitamina A și E. Pe termen lung deficitul de vitamina E poate conduce la scăderea fertilității și probleme circulatorii.

7 Infecții recurente în gât – deficit de vitamina A Acesta se manifestă la nivelul mucoaselor, iar recuperarea deficitului este sprijinită și de suplimentele cu zinc.

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Tratamentele de fertilizare, o variantă de luat în calcul

Next:

Spasmofilia un sindrom asociat stresului

You may also like

Post a new comment