CELE 7 reguli importante când fugi în tandem – Imaginează-ți că ți-ai dat întâlnire cu o prietenă ca să alergați împreună câteva tururi de parc. Dar, când ați pornit, ea și-a pus căștile și a rămas așa tot antrenamentul vostru…
Am descris o situație neplăcută care putea fi evitată prin adoptarea regulilor ce țin de eticheta la alergat. Și nu uita: dacă preferi să alergi în compania cuiva, trebuie să faci compromisuri și să înveți să comunici!
1. Invitația ta, programul celuilalt. Lansând solicitarea, ai șansa de a-ți alege partenerul. Dar, ca să fiți pe picior de egalitate, lasă-ți prietena sau amicul să aleagă ora de întâlnire. Este un gest de politețe. Iată și primul compromis.
2. Fără căști. Acum te afli în neplăcuta situație decrisă ceva mai sus. Dar logica întregului aranjament sportiv rezidă tocmai în marele avantaj al comunicării. Ai cu cine să conversezi și plictiseala dispare imediat. Dacă vrei neapărat să ai și un fundal muzical (care te poate motiva în anumite momente), trebuie să-ți întrebi cu politețe prietena sau amicul dacă poți purta doar într-o singură ureche o cască.
3. Motiv de anulare. După ce ai stabilit toate detaliile întâlnirii, îți dai seama că nu mai ai chef să te duci. Se poate întâmpla, dar este lipsa chefului un motiv de anulare? Nu, dacă vrei să fii catalogată drept o persoană cu bun-simț. Singurele motive valabile sunt: probleme la job, o boală sau o accidentare ori vremea rea.
4 Fără urale. O situație potențială este cea în care tu și partenerul de alergat nu vă dozați efortul la fel. Iar el rămâne în urmă sau nu reușește să țină pasul cu tine. Încurajările sunt importante. Doar să nu se transforme în urale plictisitoare și demotivante. Decât să-i spui: „Hai, știu că poți!“, mai bine zici: „Dacă reușim să mai facem și turul ăsta, chiar suntem cei mai tari!“
5. Pauză. Regula se leagă de cea anterioară, pentru că se poate întâmpla să obosești și să vrei să faci o scurtă pauză. Trebuie doar să o ceri și să știi cum să pui problema. De exemplu, nu-ți obliga amica sau prietenul să se oprească, dar îi poți spune că tu stai puțin ca să te odihnești și că o prinzi din urmă în cel mai scurt timp.
6. Fairplay. Atunci când alegi să faci sport însoțită de o persoană, regula cere să nu te dai mare cu rezistența ta nemaipomenită. Astfel, nu ai voie să începi să alergi mai în față decât partenerul tău. Totul trebuie să fie în același ritm. În caz contrar, vei crea o rivalitate inutilă.
Citeste si:
- Bunele maniere la sala de sport
- Fii activa fara sa faci sport
- 7 sfaturi bune pentru a incepe sa faci sport la sala
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
17 Dec
Exercitii utile dimineata
FitnessDacă dorești să slăbești repede și eficient, practică dimineața exerciții aerobice, pe stomacul gol. După ...
-
26 Jun
Bagua – arta marțială din munții Wudang
FitnessBagua zhang este palma celor opt trigrame, arta marțială care te învață să calci pe ...
-
24 Oct
Vrei să rămâi tânără? Dansează!
FitnessDansul poate inversa procesul de îmbătrânire în creier, conform celor mai noi studii în domeniu. ...
-
05 Feb
Importanța alimentației în sport
FitnessImportanța alimentației în sport – Ne dorim un corp ca de zeiță, vrem să fim ...