Ardeii umpluți cu carne sunt delicioși, dar nici varianta de post nu este mai prejos, mai ales dacă vei încerca varianta de mai jos, care nu este doar foarte gustoasă, dar și o sursă bună de proteine.
Ardeii umpluți de post i-am făcut cu bulgur, nu cu orez, așa cum este varianta clasică, pentru că sunt infinit mai buni..
Bulgurul este un amestec de tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. De asemenea, este folosit în tabbouleh (salată arăbească cu pătrunjel, roşii, ceapă, rodii, bulgur şi suc de lămâie), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe, burgeri fără carne sau supe. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.
Cum prepari bulgurul?
- Se lasă la înmuiat în apă rece minim o oră şi jumătate, iar apoi este gata pentru consum.
- Se poate înmuia şi în supă, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.
- O altă variantă ar fi să-l pui într-o oală cu apă şi, după ce a clocotit, lasă-l să fiarbă 10 minute. Apoi, răstoarnă-l pe un platou şi lasă-l să se răcească puţin.
- Raportul ideal de bulgur și lichid, pentru ca acesta sa fie moale si pufos și să absoarbă tot lichidul, este de o cana de bulgur la doua căni de lichid.
Ingrediente penru ardei umpluți de post:
- Ardei grasi;
- O lingură cu vârf de bulgur preparat pentru fiecare ardei gras;
- Două cepe mari, un ardei iute mic, doi catei de usturoi;
- O lingură rasă de nucă măcinată pentru fiecare ardei gras;
- Sare și piper după gust;
- Verdeață (patrunjel și/sau);
- Câteva linguri de pesmet
- Trei, patru linguri de ulei
Preparare pentru ardei umpluți cu bulgur și nucă
Taie ardeii în două pe lung. Curață și călește ceapa în ulei cu un praf de sare. Adauga usturoiul și călește până ce ceapa devine ușor aurie. Dă deoparte. Adauga bulgurul preparat, nuca și ardeii iuți tăiați în bucațele foarte mici și verdeața. Potrivește de sare și piper.
Umple fiecare jumătate de ardei cu acest conținut. Nu îndesa foarte tare. Pune jumătățile de ardei umpluți într-o tavă care merge la cuptor, pe hârtie de copt. Presara pesmet peste umplutură și tropește ardeii cu restul de ulei.
Coace ardeii la foc potrivit circa 30 de minute. Servește ardeii imediat.
Citește și:
- În Postul Mare mănâncă și tu ca la mănăstire
- Cartofi cu ceapa. O mancare de post simpla si delicioasa
- Taitei cu varza dulce si chimen. Si de dulce si de post
Sursa foto: pexels.com/Articol exclusiv online, text: Otilia Ignat
Comments
You may also like
-
18 Feb
Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara
CulinarVine primavara si asta trebuie sa se simta si in bucatarie. Pana apar trufandalele, ne-am ...
-
30 May
Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)
CulinarPandispanul este un dulce perfect! Este prajitura ideala din foarte multe motive, dar fundamental este ...
-
18 Aug
Tarta cu iaurt si miere. Un desert pentru Paste
CulinarVa propun o combinatie cu aer mediteranean. Tarta cu iaurt si miere este atat de ...
-
22 Sep
Orez cu lapte, desertul copilariei
CulinarFa orez cu lapte, pentru ca este desertul care te intoarce inapoi in copilarie. Un ...