Ceaiuri racoritoare de vara

14 June of 2016

Am făcut o listă cu ceaiuri răcoritoare de vară, adică cele mai bune combinații pentru perioadele cu temperaturi ridicate. Toate aceste ceaiuri racoritoare de vara  sunt o cale bună de hidratare și o sursă importantă de antioxidanți și vitamine.

Ceaiul verde și ceaiul alb. Cel mai bine este să le bei neîndulcite cu puțin suc de lămâie proaspătă. Ideal este să le consumi la temperatură camerei, dar sunt bune și reci. Poți prepară cantități mai mari și îl poți păstra în recipiente închise, la frigider.

Ceaiul de mentă, cald, îndulcit ușor cu miere de albine, în care ai adăugat suc de lămâie sau suc de portocale te răcorește, pune în ordine sistemul digestiv, previne indigestiile de vară și îți oferă energie și un aer proaspăt.

Toate ceaiurile din fructe sunt ideală vară. Sunt tonice, vitaminizante și energizante. Pot fi băute în orice moment al zilei de toți ai casei, fără rezerve. Se pretează foarte bine pentru a fi făcute în cantități mari și păstrate la rece. Ceaiurile de fructe sunt adevărate sucuri naturale, fără calorii și excelent mod de hidratare. Nu în ultimul rând sunt foarte gustoase. Ceaiul de măceșe, de exemplu este perfect fără adaus de miere sau inducitor. Încearcă și ai să te convingi că este un excelent suc natural. Ceaiul de mere uscate, de fructe de pădure, de pedtale de tradafiri sunt foarte aromate și excelente simple, fără zahăr.

Există și ceaiuri cu efect medicinal. Dacă ceaiul de soc are efect sudoripar, având că efect scăderea temperaturii corporale, ceaiurile de frunze de stejar și ceaiul de frunze de nuc combat transpirația excesivă.

Nu uita ceaiul de tei, simplu sau combinat cu cel de mentă, ceaiul de flori de sânziene sau ceaiul de sunătoare combinat cu plante aromate. Cojile de lămâi bio, sunt esența pentru un ceai aromat, la fel și florile de măceș și frunzele de busuioc.

Ceaiurile din comerț gata preparate nu se număra printre recomandările noastre. Au aditivi, coloranți și zahăr. Poți prepară la ține acasă ceaiuri de vară, cel puțin la fel de gustoase, dar infinit mai sănătoase decât acestea.

  1. 7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic
  2. 5 alimente anticancer
  3. Alimente care spulbera depozitele de tesut adipos

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Trucuri pentru a nu mai reţine apa în organism

Next:

5 plante minune pentru situatii delicate

You may also like

Post a new comment