Ceaiul de lemn dulce, aliatul femeilor

26 September of 2020

Ceaiul de lemn dulce este un remediu naturist binecunoscut ce oferă organismului numeroase beneficii şi serveşte drept remediu ieftin şi accesibil diverselor afecţiuni cronice sau acute.

La ceaiul din rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) putem apela în sezonul rece pentru probleme ale tractului respirator, precum tusea uscată şi bronşita cronică. O simplă infuzie va calma tusea, gâtul uscat şi va stimula procesul gastric.

Ceaiul miraculos este benefic în special doamnelor şi domnişoarelor datorită efectelor sale estrogenice, ajutând la calmarea simptomelor premenstruale.

Proprietăţile antiinflamatoare, antiartritice şi antialergice ale acestuia oferă un real sprijin doamnelor ce se află în procesul de menopauză, ameliorând simptome neplăcute, precum iritabilitate, bufeuri, transpiraţie, şi poate fi folosit ca adjudvant în tratarea reumatismului şi a osteoporozei, deoarece stimulează producţia de cortizon în organism.

Este un îndulcitor natural. Lemnul-dulce conţine Glycyrrhizin (sau glycyrrhizic acid sau glycyrrhizinic acid) sub formă de acid gliciretic, un îndulcitor de 50 de ori mai puternic decât glucoza, folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru prepararea dulciurilor. Astăzi, utilizările sale culinare sunt orientate spre bucătăria de nivel înalt în zone diferite precum Peninsula Scandinavă sau America Latină.

Neutralizează respiraţia urât mirositoare în acelaşi mod, acţiunea sa antibacteriană şi stimularea secreţiei salivare facilitează igiena gurii, în special puse sub limbă, evitând respiraţia urât mirositoare.

Acţionează împotriva hipotensiunii arteriale: glicirizina este un remediu bun împotriva hipotensiunii arteriale (tensiune arterială scăzută) prin înlocuirea aldosteronului în sânge, un hormon care stimuleză creșterea tensiunii arteriale.

Este recomandat consumul ponderat, în cure de una-trei săptămâni, cu pauze de o lună. Abuzul de lemn-dulce, în special ramurile şi rădăcinile, poate dăuna sănătăţii

În ciuda numeroaselor beneficii, lemnul-dulce este totuşi un aliment/aditiv/medicament care nu trebuie utilizat în mod regulat şi în doze mari. Principiile active care depășesc o anumită concentraţie în sânge poate fi toxică, având impact la nivelul tubilor renali prin creşterea sodiului şi pierderea potasiului. Poate duce la aritmii.

Citeste si: 8 ceaiuri care fac minuni. Ce trebuie sa stii despre ele

Text: echipa Ioana/Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

gat amortit, durere de gat femeie care isi maseaza gatul,

Previous:

Cum dezmorţești gâtul amorțit

femeie infrigurata, femeie care bea ceai, femeie imbracata gros, femeie cu parul rosu, boli agraveaza frigul

Next:

Ce boli agravează frigul și cum te protejezi

You may also like

Post a new comment