Ceai verde si suc de citrice, o combinatie imbatabila in sezonul rece

09 November of 2017

Afla de ce combinatia dintre ceai verde si suc de citrice este o solutie imbataila care tine departe problemele de sanatate tipice sezonului rece.

Ceaiul verde amestecat cu lamaie, suc de portocale sau suc de lime este mult mai bun pentru sanatate decat daca bei doar ceai verde sau doar suc de citrice.

Acidul ascorbic (vitamina c) continut de citrice creste proprietatile antioxidante ale ceaiului verde, cantitatile de substante benefice organismului ajungand la cote maxime.

Catechinele, substante de natura polifenolica cu proprietati antioxidante, care fortifica organismul in lupta de prevenire a tuturor afectiunilor  careimplica sistemul imunitar, de la raceala la cancer devin mult mai active combinate cu suc natural de citrice. Combinatia este buna si pentru afectiunile degenerative de la bolile cardiovasculare, pana la cele articulare.

Sucul de citrice si vitamina C cresc de cinci ori nivelul catechinelor din ceaiul verde, iar nivelul celor mai active catechine creste 6 pana la 13 ori.

In plus, sucul de citrice si vitamina C interactioneaza cu alte substante organice din ceaiul verde, ajutand la prevenirea degradarii celulelor din intestine.

Aceasta compozitie antioxidanta este un instrument puternic in combaterea a diferite boli, de aceea expertii recomanda, pentru o mai buna protectie a organismului, ca in ceasca de ceai verde sa adaugam doua- linguri de suc de suc de portocale, o lingurita de suc de lamaie sau suc de grapefruit ori lime.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Uleiul de rapita, cel putin la fel de bun ca si uleiul de masline

Next:

Cele mai bune sfaturi pentru reducerea inflamatiilor

You may also like

Post a new comment