Este un desert delicios, rapid si extrem de bun. Este o varianta mai dichisita a unei alte tarte cu ciocolata.
Ingrediente pentru cea mai fina prajitura cu ciocolata
250 de grame de ciocolata de menaj neagra
250 de grame de unt plus o bucatica pentru uns tava
Sase oua mari
200 de grame de zahar
Patru linguri cu faina.
Preparare:
– Pregateste o tava rotunda cu peretii detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (poti face prajitura si in vase mici
individuale, cantitatile sunt suficiente pentru 6 portii).
– Rupe ciocolata de menaj in bucati si pune-o la topit in bain-marie. Freaca untul spuma. Bate ouale intregi cu zahar pana se
fac o spuma fina si densa. Pune alternativ in untul frecat spuma, ciocolata si crema de galbenusuri.
– Adauga faina, cernuta in prealabil.
– Rastoarna compozitia in tava si coace prajitura in partea de jos a cuptorului, 20-25 de minute la foc potrivit. Cuptorul
trebuie sa fie incins bine cand bagi tarta la copt.
– Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte de a o scoate.
– Lasa prajitura la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
– Serveste tarta cu inghetata, creme de fructe si frisca
Citeste si:
- Chec cu vin rosu si ciocolata
- Tort de citrice cu ciocolată – grepefrut delicios și răcoritor
- Tort cu mousse de visine
- Prajituri cu cocos
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
30 Jul
Bomboane energizante si sanatoase cu seminte si caise uscate
CulinarN-ai mancat in viata ta ceva mai bun si mai sanatos. Aceste bomboane energizante si ...
-
12 Nov
Deserturi turcești
CulinarDeserturi turcești – sunt forma suprema a dulciurilor. Sunt perfecte, aromate, frumoase si irezistibile. daca ...
-
01 Mar
Bombe de ciocolata cu avocado
CulinarDeserturile pot fi foarte sănătoase, nu doar foarte gustoase. Exact așa se întâmplă și cu ...
-
11 Dec
Morcovi cu miere si portocale – retete de Craciun
CulinarMorcovii se combina perfect cu mierea si portocalele, iar preparati dupa aceasta retete garanteaza o ...