Este un desert delicios, rapid si extrem de bun. Este o varianta mai dichisita a unei alte tarte cu ciocolata.
Ingrediente pentru cea mai fina prajitura cu ciocolata
250 de grame de ciocolata de menaj neagra
250 de grame de unt plus o bucatica pentru uns tava
Sase oua mari
200 de grame de zahar
Patru linguri cu faina.
Preparare:
– Pregateste o tava rotunda cu peretii detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (poti face prajitura si in vase mici
individuale, cantitatile sunt suficiente pentru 6 portii).
– Rupe ciocolata de menaj in bucati si pune-o la topit in bain-marie. Freaca untul spuma. Bate ouale intregi cu zahar pana se
fac o spuma fina si densa. Pune alternativ in untul frecat spuma, ciocolata si crema de galbenusuri.
– Adauga faina, cernuta in prealabil.
– Rastoarna compozitia in tava si coace prajitura in partea de jos a cuptorului, 20-25 de minute la foc potrivit. Cuptorul
trebuie sa fie incins bine cand bagi tarta la copt.
– Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte de a o scoate.
– Lasa prajitura la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
– Serveste tarta cu inghetata, creme de fructe si frisca
Citeste si:
- Chec cu vin rosu si ciocolata
- Tort de citrice cu ciocolată – grepefrut delicios și răcoritor
- Tort cu mousse de visine
- Prajituri cu cocos
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
09 May
Tort cu ananas si capsune
CulinarMomentele speciale ale primăverii vor prinde aromă festivă cu ajutorul acestor deserturi cu look îmbietor și ...
-
11 Mar
Cei mai buni ardei umpluți de post. Cu bulgur și nucă!
CulinarArdeii umpluți cu carne sunt delicioși, dar nici varianta de post nu este mai prejos, ...
-
27 Apr
Salata de conopida cu de toate, un deliciu pe care trebuie sa-l faci
CulinarSalata de conopida, după această rețetă este un veritabil deliciu! Conopida este o legumă extrem ...
-
21 Jun
Retete cu rosii care se fac fara foc
CulinarO jumătate de kilogram de roşii mâncate în fiecare zi, mai ales în timpul prânzului, ...