Rubarbă sau revent, este o planta plina de surprize! Popular i se spune rabarbură, iar din tijele ei se prepară multe bunătăți
Din punct de vedere botanic, tijele groase, verzui-roșietice, aparțin de fapt unei legume, dar se prepară de obicei ca un fruct. De regulă, din rubarbă se pregătesc prăjituri, compot și chiar dulceață. În zilele de vară, sucul de revent diluat cu apă este un remediu excelent în caz de sete. Însă nota acrișoară a rubarbei o recomandă și pentru prepararea unor sosuri care vor acompania diverse sortimente de carne și legume.
Gustul variază de la blând-aromat (tije roșii, cu pulpa roșie), la astringent (tije roșii, pulpă verde) și până la acru (tije verzi, pulpă verde).
Tijele de rabarbură se înmoaie rapid de aceea se păstrează la frigider, înfășurate într-un prosop textil umed.
O reteta fabulosa cu rubarba
Purcel de lapte cu rubarbă caramelizată
Ingrediente pt. 4 porții: •750 g rubarbă •200 g zahăr •2 frunze de salvie •2 fire rozmarin •2 felii lămâie •300 ml vin roșu •sare, piper •1 pulpă de purcel de lapte
- Se spală carnea și se pune la cuptor, cu sare și piper. Se spală tijele de rubarbă și se îndepărtează eventualele fibre tari. Se taie apoi transversal, în felii de 3 cm.
- Se caramelizează zahărul și se adaugă salvie, rozmarin, lămâie și vin; se dau în clocot, apoi se adaugă rubarba și se fierbe 5-10 min. Se sărează și se piperează, se îndepărteză rozmarinul și se servește drept garnitură pentru purcelul de lapte (sau altă friptură de porc).
Preparare: 25 min.; Per porție: cca 295 kcal; Proteine: 1 g; Grăsimi: 1 g; Carbohidrați: 55 g
Citeste si:
- Cinci reguli de nutritie care sustin metabolismul
- 10 fructe neobișnuite cu beneficii remarcabile
- Masti faciale cu fructe … de iarna
Sursa foto: pixabay.com
Comments
You may also like
-
06 Nov
Smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna
CulinarAm o colectie gustoase de smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna, cu alte ...
-
26 Oct
Castraveţi pentru iarnă. Patru rețete perfecte!
CulinarBunica spunea: “Dacă știi ce pui în borcane, știi ce mănânci”. Acesta poate să fie ...
-
04 Apr
Leurda, minunea primăverii și o rețetă simplă și bună
CulinarLeurda, sau Allium ursinum, este o plantă erbacee, perenă. Este adesea folosită în alimentație, având ...
-
26 Feb
Tort de alune și frișcă – o prăjitură nemțească
CulinarAceastă prăjitură nemțească (Nußkuchen mit Sahne) este o alegere perfectă pentru un desert delicios și ...