Rubarbă sau revent, este o planta plina de surprize! Popular i se spune rabarbură, iar din tijele ei se prepară multe bunătăți
Din punct de vedere botanic, tijele groase, verzui-roșietice, aparțin de fapt unei legume, dar se prepară de obicei ca un fruct. De regulă, din rubarbă se pregătesc prăjituri, compot și chiar dulceață. În zilele de vară, sucul de revent diluat cu apă este un remediu excelent în caz de sete. Însă nota acrișoară a rubarbei o recomandă și pentru prepararea unor sosuri care vor acompania diverse sortimente de carne și legume.
Gustul variază de la blând-aromat (tije roșii, cu pulpa roșie), la astringent (tije roșii, pulpă verde) și până la acru (tije verzi, pulpă verde).
Tijele de rabarbură se înmoaie rapid de aceea se păstrează la frigider, înfășurate într-un prosop textil umed.
O reteta fabulosa cu rubarba
Purcel de lapte cu rubarbă caramelizată
Ingrediente pt. 4 porții: •750 g rubarbă •200 g zahăr •2 frunze de salvie •2 fire rozmarin •2 felii lămâie •300 ml vin roșu •sare, piper •1 pulpă de purcel de lapte
- Se spală carnea și se pune la cuptor, cu sare și piper. Se spală tijele de rubarbă și se îndepărtează eventualele fibre tari. Se taie apoi transversal, în felii de 3 cm.
- Se caramelizează zahărul și se adaugă salvie, rozmarin, lămâie și vin; se dau în clocot, apoi se adaugă rubarba și se fierbe 5-10 min. Se sărează și se piperează, se îndepărteză rozmarinul și se servește drept garnitură pentru purcelul de lapte (sau altă friptură de porc).
Preparare: 25 min.; Per porție: cca 295 kcal; Proteine: 1 g; Grăsimi: 1 g; Carbohidrați: 55 g
Citeste si:
- Cinci reguli de nutritie care sustin metabolismul
- 10 fructe neobișnuite cu beneficii remarcabile
- Masti faciale cu fructe … de iarna
Sursa foto: pixabay.com
Comments
You may also like
-
21 Nov
Cartofi cu ceapa. O mancare de post simpla si delicioasa
CulinarFa si tu cartofi cu ceapa. Este o reteta simpla, perfecte pentru perioada de post, ...
-
23 Nov
Delicatese cu pește. Trei retete bune oricand!
CulinarPestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente si din pacate nu-l consumam in cantitati ...
-
01 Feb
Telina fiarta si prajita
CulinarNu stiu cum suna titlul, dar telina fiarta si prajita este fabuloasa. Se face simplu, ...
-
15 Mar
Cele mai prietenoase prăjituri cu brânză dulce
CulinarBrânza dulce este unul din cele mai populare ingrediente pentru prajiturile de casă. Extrem de ...