Ce să faci dimineața pentru a avea zi excelentă

23 September of 2020

„Ziua bună se cunoaște de dimineaţă“, spune un vechi proverb românesc. Cu alte cuvinte, pentru o zi bună ai nevoie de un start bun.

Ritualul fiecărei dimineţi trebuie să te pregătească pentru a face faţă cu brio provocărilor zilei. Iată câteva „ingrediente“ care te energizează și-ţi oferă bună dispoziţie!

Mișcă-te puţin

Nu te grăbi să te ridici din pat imediat ce te-ai trezit. Mai întâi întinde-te ca o pisică, după care fă câteva exerciţii simple. De exemplu, apleacă-te spre înainte, încercând să-ţi atingi vârfurile degetelor de la picioare. Ai nevoie de numai cinci minute pentru a-ţi ajuta nu doar corpul, prin întinderea mușchilor, ci și mintea să se „trezească“, întâmpinând în forţă noua zi. Dacă îţi permite timpul să te trezești mai devreme și să faci o oră de sport înainte să începi programul de lucru, cu atât mai bine.

Citește și: Plan de duminică pentru o săptămână mai bună

Ascultă-ţi gândurile

Știai că mulţi oameni de succes își încep ziua cu câteva minute de meditaţie? Explicaţia e simplă: practicată dimineaţa, meditaţia te mobilitează, te stabilizează emoţional, îmbunătăţește capacitatea de concentrare, facilitând rezolvarea problemelor ce se vor ivi pe parcursul zilei. Îţi trebuie numai câteva minute în care să-și conștientizezi respiraţia, dorinţele, temerile.

Un duș scurt, de înviorare

Dacă dușul de seară are darul de a te relaxa și a elibera de energiile negative strânse peste zi, cel de la primele clipe ale dimineţii te înviorează. Pentru a-i potenţa efectul, bine ar fi să închei dușul cu apă aproape rece.

Un pic de dragoste

Nu omite ca din rutina de început de zi să facă parte o îmbrăţișare sau un sărut adresate partenerului de cuplu, o mângâiere pentru animalul de companie, dacă ai unul, un mesaj pe telefon cu o urare caldă către cineva drag, poate pentru copii, dacă nu mai locuiesc cu tine, sau pentru prietena cea mai bună. Un asemenea obicei îmbunătăţește starea de spirit, intensifică sentimentele debucurie și mulţumire și scade stresul și anxietatea.

Citește și:Micul dejun, obligatoriu

Nimic nu se compară cu o cană de cafea sau ceai fierbinte dimineaţa! În afară de acest răsfăţ, nu uita de beneficiile micului dejun, „combustibilul“ din primele ore ale zilei. Iar ca acesta să nu se epuizeze prea repede, hrana de dimineaţă se cere să fie săţioasă: o felie de pâine integrală cu unt de arahide sau dulceaţă, lapte cu cereale…

Text: Olga Sveduneac/Sursă foto: iStock

Comments

comments

obiecte decorative

Previous:

Top 5 obiecte decorative ce schimbă instantaneu atmosfera camerei de zi

greseli feminine, femeie vesela, femeie surpinsa, femeie frumoasa

Next:

Greșeli feminine pe care ar fi bine să le eviți

You may also like

Post a new comment