Ce să faci dacă te îmbolnăvești în vacanță

15 April of 2020

Bacteriile și virușii contagioși sunt peste tot atunci când călătorești iar ignorarea simptomelor unei boli îți poate distruge întreaga vacanță. Și asta nu ar fi nimic, dar condițiile în care te poți trata nu sunt ca cele de acasă. Cu alte cuvinte, este mai greu să te doftoricești când nu ai la îndemână confortul casei tale și, mai ales, asistența medicală obișnuită. De aceea, iată cum poți preveni îmbolnăvirea când ești în concediu:

1. Cel mai ușor și poate cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți ajuta corpul este să te hidratezi. Bea apă și evită alcoolul, care îți poate afecta sistemul imunitar și poate scădea capacitatea acestuia de a te apăra în caz de boală.
2. Odihnește-te și nu suprasolicita corpul. Oricât de dificil ar putea fi, încearcă să nu vii din concediu mai obosit(ă) decât ai plecat. Asta înseamnă să acorzi o importanță mărită somnului și să nu faci execese de niciun fel. Odihna merge mână în mână cu igiena, un duș sau o baie caldă te poate relaxa și decongestiona, de exemplu, sinusurile încărcate (care sunt semnul unei răceli iminente).
3. Apelează la medicul din hotelul în care ești cazat. Dacă unitatea de cazare nu are așa ceva, roagă personalul de la recepție să cheme un medic care să te consulte. El îți poate pune un diagnostic și îți poate da medicamente ca să te vindeci mai repede. dacă starea ta de sănătate se agravează, mergi la spital, la camera de gardă, unde un medic te va prelua imediat.
4. Alege să mânânci alimente ușoare, care nu provoacă indigestii. Este greu, pentru că tentațiile sunt mari, mai ales, dacă îți place să te delectezi cu preparate din gastronomia locală. Evită carnea netratată termic, legumele sau fructele proaspete tăiate/feliate în bucătării improvizate, unde nu există sursă de apă (de exemplu de la vânzătorii ambulanți de pe stradă).
5. Fă-ți asigurare de călătorie. Acesta este un aspect extrem de neglijat încă, deși aduce numai beneficii, iar prețurile acestor asigurări nu sunt mari.
6. Ambalează un mic kit de urgență cu medicamente, pe care să-l ai la tine mereu. Pune aici medicamente pentru dureri, pentru afecțiuni gastro-intestinale, pentru eventuale răni superficiale etc. La recomandarea medicului, poți avea cu tine în trusă și un antibiotic cu spectru larg de acțiune.

Citeste si:

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pexeles.com

Comments

comments

Previous:

Care sunt cele mai mici țări din lume

locuri din europa

Next:

Cele mai romantice locuri din Europa și ce trebuie să știi despre ele

You may also like

Post a new comment