Ce nu stiai despre catelul tau…

27 May of 2016

Crezi că știi totul despre cățelul tău? Ei bine, noi am găsit câteva informații surprinzătoare, dar nostime despre frumosul patruped, care vin să rotunjească pachetul tău de cunoștințe.

Toate cele de mai jos te vor face, în mod garantat, să-ți privești diferit cățelul și să-l apreciezi la adevărata lui valoare. Și ce valoare…

1 Câinele tău, odată ajuns la maturitate, are inteligența unui copil de doi ani. Adică înțelege pe bune cam 250 de cuvinte și gesturi.
2 Patrupedul tău percepe timpul și trecerea lui. Nu te miri niciodată 
că știe exact când trebuie să mănânce, când vrea la plimbare ori afară? 
Nu e doar un simplu reflex, explicat 
de Pavlov. Un studiu a arătat clar că reacția lui la întoarcerea stăpânului acasă diferă în funcție de timpul în care acesta a fost plecat.
3 Mustățile lui îl ajută „să vadă“ pe întuneric. El își dă seama ce obstacole are în față, ce formă au acestea și simte mult mai ușor pericolele posibile.
4 Forța maxilarului unui câine este de trei ori mai mare decât a unui om. Evident nu la toate rasele de câine. Studiul a fost făcut pe un ciobănesc german, un pitbull terrier și pe un rottweiler. Ca să înțelegi mai bine, îți pot spune că marele rechin alb are o forță doar de două ori mai mare față de acești câini, iar un crocodil – de 8 ori.
5 În medie, un cățeluș de un an, perfect sănătos este dezvoltat fizic 
ca un copil de 15 ani.
6 Simțul mirosului unui câine este de la 1.000 de ori până la 10 milioane de ori mai dezvoltat decât al unui om. Creierul lui este ocupat cu acest simț cam de 40 de ori mai mult decât al tău.
7 Orice câine normal (adică sănătos) poate să audă până la de patru ori mai departe ca tine; asta în condițiile în care la naștere puiuții nu aud deloc. De asemenea, ei aud unele sunete mai înalte, imperceptibile de urechea umană, detectând o frecvență de 67 până la 45.000 hertzi. Dar, ca și la oameni, odată cu avansarea în vârstă, acuitatea auzului scade considerabil.

 

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Scurt tratat de PISICOlogie

Next:

5 idei de cadouri de casă nouă

You may also like

Post a new comment