Ce manichiură ți se potrivește?

11 September of 2017

Ce manichiură ți se potrivește?

Mâinile sunt considerate cartea noastră de vizită și ele trebuie să arate impecabil în orice moment. Chiar dacă nu reușim să apelăm de fiecare dată la o specialistă, cu puțin ajutor și urmând pașii consacrați, putem obține o manichiură de invidiat.

Primul pas este exfolierea delicată. Pielea mâinilor se usucă, mai ales dacă nu obișnuiești să folosești zilnic o loțiune hidratantă. După ce ai îndepărtat celulele moarte, aplică o cremă și masează ușor, până se absoarbe complet.

Urmează degresarea unghiilor cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în alcool. Unghia trebuie să fie 100% curată, pentru ca lacul de unghii să adere perfect. Nu tăia unghiile cu for­fecu­ța dacă nu au crescut foarte mult.

Folosește pila pentru a obține lungimea dorită. Dacă sunt mai mari, taie jumătate. Este de dorit să dai forma tot cu ajutorul pilei. Renunță să tai cuticulele. Este mai bine (chiar dacă la început poate părea inestetic) s-o împingi cu un instrument special.

Poți face această operațiune ori de câte ori faci duș, pentru că atunci pielea este foarte moale.

Folosește acetonă pentru a curăța și sub unghie, întrucât acolo se adună resturile de ojă sau chiar de praf. Investește într-un ulei pentru cuticule, care înmoaie pielea, hidratează unghia și face ca manichiura să reziste mult mai mult.
Tipuri de ojĂ
După ce unghiile sunt curate și aranjate, urmează partea ce mai interesantă: alegerea lacului de unghii. Poți opta între unul clasic, semipermanent sau cel potrivit pentru o manichiură cu gel.

Înainte de lacul clasic, trebuie să aplici o bază, care are rolul de a proteja unghia de pigmentul ojei, prevenind îngălbenirea ei.

Oja semipermanentă este preferată de acelea dintre noi care nu au răbdare să stea minimum 30 de minute până când lacul clasic se usucă. Nu cred să existe vreo femeie care, fiind în grabă, să nu-și fi stricat cel puțin o unghie neavând răbdare ca oja să se usuce suficient. În plus, lacul semipermanent durează mult mai mult, până la 3-4 săptămâni, în funcție de marca aleasă sau de calitatea unghiei. Oja semipermanentă nu necesită pilirea unghiei, este foarte lucioasă și se poate aplica atât pe unghiile naturale, cât și pe cele false. 
Nu toate avem însă norocul unor unghii sănătoase, care rezistă și care pot fi înfrumusețate ori de câte ori ne dorim să facem o schimbare.

Manichiura cu gel presupune o reconstrucție a unghiei cu ajutorul unui gel special, ce imită foarte bine textura unghiei naturale. Unghiile cu gel se realizează prin două tehnici: 
cu lumină UV sau cu un 
activator de gel. 

Indiferent de tipul demanichiură pe care l-ai ales, este bine de știut că trebuie să faci și câteva pauze în care să lași unghia să respire și să aplici pe ea numai un lac de întreținere, astfel încât să se poată reface după zecile de tratamente chimice la care ai tot supus-o.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Mit, legendă urbană sau purul adevăr?

Next:

Cum aplici fondul de ten. Ce este esential de tinut minte

You may also like

Post a new comment