Sincronicitatea este un concept, introdus pentru prima dată de psihanalistul Carl Jung, care susține că evenimentele sunt „coincidențe semnificative” ce par legate între ele deși nu au o relație de cauzalitate.
În timpul carierei sale, Jung a furnizat mai multe definiții diferite ale acesteia, definind sincronicitatea ca un „principiu de conectare (unire) a a causalului“, „ coincidență semnificativă” sau „paralelism acausal”.
Un exemplu de eveniment sincronist din viața lui Carl Jung a avut loc în timpul unei sesiuni de terapie cu unul dintre clienții săi.
Clientul său era o femeie foarte educată și foarte rațională. Jung știa că nu va fi capabil să ajungă la ea la un nivel mai profund decât dacă un eveniment irațional va avea loc sub forma unei coincidențe. Jung a căutat orice ar putea folosi pentru a ajunge la ea. La scurt timp, femeia a început să descrie un vis semnificativ cu o insectă aurie (o bijuterie costisitoare). În timp ce descria acest gândăcel mai în profunzime, Jung auzi o bătaie la fereastra din spatele lui. El a deschis fereastra și a dezvăluit un scarabeu viu auriu-verzui, nativ din zonă.
Uluit, Jung a prins repede insecta și i-a arătat-o pacientei. Acest eveniment a fost suficient pentru a ajuta la desprinderea femeii de viziunea ei asupra lumii excesiv de raționalistă și pentru a conecta lumea visată la viața ei de veghe – o revelație fundamentală în Psihologia Jungiană.
Sincronicitatea se întâmplă tuturor celor care suntem deschiși să primim mesaje cosmice, oricui este în acord cu propriul adevăr și cu propriul suflet.
Psihicul nostru găsește milioane de informații din lumea din jurul nostru, dar există anumite segmente care ne captează atenția. În mod conștient, s-ar putea să nu știm de ce apar unele lucruri și de ce începem să observăm aceste lucruri, dar există un motiv pentru care psihicul nostru vrea să vadă aceste semne.
Acesta este practic modul în care funcționează sincronicitatea, este mintea care încearcă să atragă atenția sau să ofere un răspuns pe care îl căutăm în mod conștient.
9 semne că experimentezi sincronicitatea:
- Primești un apel telefonic, e-mailuri aleatorii sau vezi oameni pe care nu i-ai văzut de ani de zile și chiar atunci când te gândeai la ei, ei apăreau în fața ta.
- Ceva se va întâmpla involuntar și acest lucru te va ajuta atunci când ai cu adevărat probleme și ai nevoie de ajutor.
- Vizionezi seriale TV sau filme, asculți o melodie și, în timp ce faci acest lucru, te simți ca și cum îți urmărești propria viață.
- Unii străini vorbesc la întâmplare de exact problemele cu care te confrunți.
- Oameni potriviți apar simultan, știi că ei sunt cei de care ai nevoie.
- Primești un mesaj liniștitor de nicăieri, de exemplu, de pe un panou publicitar ori un film.
- Observi reapariția anumitor semne, simboluri sau repetarea secvențelor numerice precum 111, 222, 333.
- Te uiți pe rețelele de socializare și accesezi un meme sau un articol care îți dezvăluie răspunsurile exacte de care ai nevoie.
- Întâlnești o anumită persoană într-un loc aleatoriu și simți că există ceva profund în ea, ceva ce trebuie neapărat să descoperi și care te-ar putea ajuta.
Citeste si: Cele mai mari mistere ale corpului tau
Text: Ada Oprea/Sursa foto: unsplash.com
Comments

Previous:
Mituri despre femeile supraponderale pe care le-ai crezut adevărate

Next:
Este sau nu adevărată regula de 5 secunde?
You may also like
-
12 Jun
A aparut prima carte de colorat pentru adulti din Romania!
LifestyleCura ta de relaxare, carte de colorat pentru toate vârstele. Johanna Basford a luat prin ...
-
27 Feb
Rottweilerul, un german nobil și autentic
Casa și grădinaRottweiler este una dintre cele mai vechi dintre rasele de câini folosite pentru a apăra ...
-
29 Aug
Mai ai energie? Cum faci să mai ai chef de viață după o zi de muncă…
LifestyleSleită de puteri, cu sarcini până peste cap, de-abia aștepți să ajungi acasă să lenevești ...
-
01 Feb
La schi în paradisul zăpezii
CălătoriiCând spui „schi”, te gândești la Austria, cu pârtiile ei impecabile și zăpada imaculată. Vă ...