Ce inseamna compatibilitatea in culplu si in relatiile de zi cu zi

29 August of 2016

Ce inseamna compatibilitatea in relatia de cuplu si in relatiile de zi cu zi? Ce inseamna de fapt compatibilitatea? Putem fi perfect compatibili cu cineva? Iata cateva raspunsuri si cateva explicatii.

Compatibilitatea este suma experientelor pe care le poti impartasi cu o alta persoana, dar si experiente comune care ne fac placere. Cand traiesc un moment placut impreuna pentru oameni nu conteaza statutul persoanei respective, istoria personala sau asteptarile noastre fata de viitor. Traim si ne bucuram impreuna de un moment. Momentul placut trait impreuna inseamna ca traim o stare de calm si sincronizare. Comunicarea intre doi oameni care se simt bine intr-un moment impreuna este extrem de simpla, este directa, nu are nevoie de explicatii si este mereu foarte sincera.

Momentele de compatibilitate sunt acelea in care esti sincer cu ceea ce esti, fara sa ai asteptari, pretentii sau interese ascunse.

Momentele de compatibilitate intre doua sau chiar mai multe persoane (o familie, de exemplu sau un grup de trei sau mai multi prieteni) se pot manifesta in momente diferite: de la un film vazut impreuna, o excursie, sau atunci cand sunt implicati in activitati domestice colective – fac curatenie, fac mancare sau pur si simplu traiesc impreuna un moment de liniste.

Atitudinea din momentele de compatibilitate este una de cooperare, care reflecta intentiile si scopurile comune, practic faptul ca ne dorim acelasi lucru: sa ne simtim cat mai bine. Astfel doresc sa cunosc, sa descopar aceste activitati placute pentru amandoi si sa le impartasesc cu recunostinta, fara pretentii si posesivitate.

Orice persoana cu care putem impartasi o activitate placuta pentru amandoi este o persoana compatibila – cel putin pentru acel domeniu. Devine evident ca aceasta compatibilitate este intotdeauna partiala – pe langa activitatile care ne fac amandurora placere, vor fi activitati care ne fac placere individual sau cu alti oameni.

Acest lucru este normal si usor de acceptat atunci cand tratez oamenii ca fiinte autonome, demne de respect si nu ca obiecte destinate sa imi furnizeze fericire. Integritatea in relatii este singura abordare care permite interactiunea pe baza de compatibilitati si nu pe baza de invinovatiri, profit si competitie pentru putere.

Pot fi satisfacut complet de o singura persoana? Teoretic poti sa te intelegi perfect doar cu tine insuti! Tu esti singura persoana cu care esti 100% compatibil, si singurul care are responsabilitatea sa iti ofere cat mai multe momente placute alaturi de oameni compatibili.

Tu esti singurul responsabil sa iti porti de grija, sa iei decizii prin care sa iti cresti calitatea momentelor traite si sa te extragi din experientele neplacute: drame, conflict, tensiune si relationari toxice.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Trei metode contraceptive care nu dau gres

Next:

Ne mai grabim la maritis?

You may also like

Post a new comment