Ce inseamna a avea intuitie, de unde vine si cum o folosesti

21 May of 2020

Ai avut vreodată un moment în care ai simțit ca și cum ceva nu a fost în regulă? Sau, din contră, că e necesar să faci ceva neapărat pentru că așa… trebuie? Intuiția nu este un lucru ușor de definit, iar Steve Jobs spunea despre ea că este mai puternică decât intelectul.

Am învățat în viață că este foarte important ca rațiunea să prevaleze atunci când luăm decizii cu privire la orice, de la ce mâncăm la micul dejun până la pe cine să alegem să ne fie soț. Cu toate acestea, de multe ori, o voce interioară nu ne dă pace. Este exact ce pățește Pinoc­chio în relația cu greierașul vorbitor, un personaj care reprezintă conștiința sau intuiția. În realitate, pentru a lua o hotărâre, avem nevoie atât de intuiție, cât și de rațiune (în proporții diferite, de la un om la altul).

De la un gând la observațieIntuiția este un un gând pe care îl ai despre ceva fără să știi de ce simți așa. Este o funcție a subconștientului și are un rol complicat în filosofie și știință. Pe de o parte, intuiția nu este o sursă sigură de informații. Doar pentru că simți ceva nu înseamnă că este adevărat! De aceea, ea este oarecum evitată sau nebăgată în seamă de știință. Pe de altă parte, intuiția i-a inspirat pe oamenii de știință să progreseze cu experimentele lor. O intuiție este un sentiment.

O observație, în schimb, este ceva ce vezi. Diferența dintre ele constă în modul în care sunt utilizate. Prima oferă o idee, un început, iar a doua – datele de care ai nevoie pentru a trage o concluzie. Dar selecția informației se face mai mereu bazându-ne, din nou, pe intuiție. Așa­dar, în mod ideal, ar trebui să alternăm cele două noți­uni pentru a avea succes.

Ascultă instinctele

Având în vedere prejudecă­țile societății legate de intuiție, este foarte important să înveți cum să-ți urmezi instinctul. Iar asta se face din mers. Deseori, persoanele care nu și-au ascultat vocea interioară au recunoscut că au găsit mai greu drumul în viață sau soluții pentru problemele cu care se confruntau. Intuiția este ușor de recunoscut și e în legătură directă cu inteligenta emotională. Ea se simte ca o povară, ca un gând apăsător, ca o neli­niște ori ca o luminare dumnezeiască a gândurilor ce îți arată calea de urmat.

În mod practic, despre lucruri abstracte

Așadar, dacă vrei să știi cum să-ți urmezi instinctul, iată câteva modalități prin care să-ți dai seama dacă intuiția ta încearcă să îți zică ceva și cum s-o asculți.

▶ Ai o strângere de inimă. Intuiția este o forță imensă care poate avea efecte fizice. Multe persoane o descriu ca fiind un sentiment de nestăvilit, resimțit puternic în piept sau în stomac.

▶ Te simți bine, deși decizia nu pare rațională. 
Ai avut vreodată momente în care ți-ai dorit, de exemplu, 
să renunți la locul de muncă, dar nu din cauza unor motive financiare? Momentul acela este intuiția care încearcă 
să-ți comunice. Deși s-ar putea să nu pară un răspuns 
logic, gândul pe care îl ai poate fi, de fapt, răspunsul 
pe care l-ai căutat.

▶ Observi că aceleași oportunități îți bat la ușă. 
Când intuiția îți vorbește, s-ar putea să încerce să-ți atragă atenția, forțându-te să observi mici modele de-a lungul vieții.

▶ Găsești răspunsuri când te aștepți mai puțin. De câte ori ți s-a întâmplat să fii sub duș, să nu te gândești la nimic în ideea de a te relaxa și să găsești rezolvări din senin ale unor probleme care te frământau? Când îi permiți minții să se odihnească, ea se deschide și permite gândurilor și 
emoțiilor tale să ajungă la ea.

▶ Ai un sentiment care nu te părăsește. Există un motiv pentru care acel gând continuă să-ți apară în cap. Este intuiția care încearcă să-ți vorbească. Fii mai receptivă la aceste nuanțe subtile! Cu alte cuvinte, acea senzație de a ști că ar trebui ori n-ar trebui să faci ceva pur și simplu nu-ți dă pace până nu va fi cum vrea ea.

Citeste si: 5 motive pentru care e mai bine să fii femeie

Articol exclusiv online, text: echipa Ioana, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

succes, victorie impotriva unui esex

Previous:

Cum transformi un esec in succes. O strategie buna de aplicat oricand

respectul de sine, femeie cu palarie albastra

Next:

Respectul de sine. Ce este și cum îl poți cultiva

You may also like

Post a new comment