Ce faci cand nu-ti place ce faci?

24 February of 2016

Dacă simți că nu ești mulțumită de viața ta de acum, dacă simți că-ți lipsește ceva, dacă te plictisești sau te enervezi în exces la serviciu, dacă nu mai găsești decât rareori plăcere pe parcursul zilei, trebuie să-ți fi trecut deja prin minte câ ar trebui să faci o schimbare. Dar ce? Încotro să o pornești? Ai curajul să-ți schimbi cariera sau chiar domeniul de activitate? Ar fi bine să te gândești la aceste lucruri.

Noi îți propunem 5 întrebări pe care să ți le pui legat de tine. Răspunde sincer, eventual în scris, dezvoltă bine subiectul și vezi unde te duce lanțul gândurilor.

1 Ce faci când ai timpi morți la serviciu? Încearcă să vezi dacă nu poți face cumva un hobby lucrativ din aceste activități, dacă nu cumva le poți dezvolta într-o activitate care să te mulțumească. De exemplu, dacă pasiunea ta este moda, ai putea încerca o activitate de consilier vestimentar sau dacă te pasionează machiajul ai putea urma în weeekend cursuri de machiaj/cosmetică, iar cariera ta ar putea lua alt curs.

2 Ce-ți făcea plăcere să faci în copilărie? Ajutător: Ce făceai ultima oară când te-ai simțit foarte fericită și împlinită? Re-creează aceste activități și vezi încotro te duc.

3 Ce-ți place să citești (aici intră și articole pe net și bloguri)?

4 De care subiect de conversație nu te plictisești niciodată, indiferent cu cine vorbești? Cu cine porți cele mai interesante conversații despre asta? Puteți face împreună ceva în această direcție?

5 Care este tribul tău? Unde te simți cel mai bine, energică, plină de idei și de viață? Gândește-te numai unde te simți bine, chiar dacă mediul respectiv nu are legătură cu familia sau colegii sau interesele tale obișnuite. Încercă să petreci mai mult timp în “tribul” tău.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce mai faci? E totul ok cu tine?

Next:

Sex in trenul spre Viena. Povesti adevarate

You may also like

Post a new comment