Ce este iubirea. Posibile raspunsuri

28 May of 2019

Ce este iubirea? – În căutarea bărbatului visurilor noastre, pretențiile prea mari ne determină să nu mai ținem cont de lucrurile importante și uităm că singurul lucru care contează este iubirea.

Ce este iubirea? Unde începe, unde se termină? Se termină?

Nimic nu este imposibil, spune un slogan publicitar cunoscut. Trebuie doar să te gândești precis ce vrei, să crezi în asta cu tărie și vei obține acel lucru, așa ne sfătuiesc trainerii motivaționali. Și completează: numai ce e cel mai bun e suficient de bun pentru tine.

Pretenții foarte mari sau iubire? Este de neînțeles de ce la un moment dat ni s-a fixat ideea că în iubire trebuie să faci eforturi: dacă știi foarte exact ce vrei, adică dacă ai un catalog precis de pretenții și ești complet convinsă de ele, anume de faptul că meriți să-l întâlnești pe bărbatul visurilor tale, atunci îl vei avea. Cu condiția să nu fii atât de „bleagă“, încât să te îndrăgostești în mod spontan de cineva care soarbe supa cu zgomot sau are un dinte lipsă.

Da, perfecționismul le-a cucerit de mult pe cele care-și caută partener și creează în multe zone ale vieții teama de a nu face cumva o alegere greșită. Comparăm și comparăm și ne gândim mereu că există ceva mai bun, că undeva sub soare se află bărbatul potrivit.

Acceptă-te pe tine și pe ceilalți. E o dovada de iubire! Este uluitor că aceste pretenții nu merg mână în mână cu convingerea că suntem femei minunate. Avem îndoieli legate de cum arătăm și ne este frică, poate nu suntem destul de bune. De aceea, am inventat o nebunie: viitorul nostru bărbat nu trebuie doar să aibă umor, să fie înțelept și fidel, ci să ne și iubească și să ne accepte așa cum suntem: cu toate defectele noastre (închipuite sau reale), cu toate nebuniile noastre. Noi însene scrutăm cu atenție, sub lupă, candidații posibili, privim critic orice detaliu și dacă ceva nu ne convine, îl eliminăm pe tip din start. E bine? NU!

Teamă de rănire sau teama de iubire? Psihoterapeuții cred cu convingere că: „Mulți oameni care nu-și găsesc perechea inventează, din teama de a fi răniți, motive pentru care să nu se implice în legăturile sentimentale care se ivesc.“ Cum se ajunge la asta? Ni s-a spus atât de des că avem dreptul la o fericire durabilă, încât ne gândim: totul trebuie să fie lin, frumos și simplu. Dacă ceva doare, atunci nu merge. Dar dacă vrei să fii fericit trebuie să suporți și vremuri rele.

Citeste si: Relatia toxica. Cele mai evidente semne

UN început bun: iubeste-te pe tine! Este un lucru bun faptul că în zilele noastre noi, femeile, suntem independente și putem spune: vrem o relație, dar nu cu orice preț. Și tocmai pentru că nu trebuie să căutăm cu disperare pe cineva și pentru că simțim că suntem valoroase și fără să avem alături un prinț din povești, în mod cert, aici se află șansa noastră. Ea este baza cu care putem porni, cu încredere, în aventura iubirii.

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

cadouri pentru iubit

Previous:

7 idei originale de cadouri utile pentru iubitul tău

Next:

Ce trebuie să faci ca să fii fericită cu iubitul tau

You may also like

Post a new comment