Ce arată locul în care 
îți apar coșurile

08 January of 2020

Ce arată locul în care 
îți apar coșurile – Acneea este cauzată de schimbările hormonale prin care trecem? Nu întotdeauna! Localizarea coșurilor ne spune foarte multe despre starea de sănătate.

Pe bărbie sau pe gât

Acestea apar în special în 
perioada menstruației, când organismul fiecăreia dintre noi este pur și simplu 
inundat de hormoni. De exemplu testosteronul, hormon masculin, duce la stimularea celulelor glandelor sebacee și, mai târziu, la creșterea producției de sebum. 
Lipsa de estrogen este pronunțată în această 
perioadă.

În aceste momente, te ajută o curățare mai profundă, ce împiedică bacteriile să pătrundă în glada sebacee și să favorizeze dezvoltarea infecțiilor.

La baza firului de păr

Când nu te clătești foarte bine, vei observa că în acea zonă a scalpului se formează coșuri. Produsele de styling sau machiajul care nu sunt curățate așa cum se cuvine pot irita pielea.

Este bine să-ți protejezi fruntea când te coafezi și să îndepărtezi imediat surplusul de produs cosmetic cu apă și săpun.

Pe buze sau de jur împrejurul lor

Coșurile sunt cauzate de cele mai multe ori de dietă. De exemplu, alimentele acide pot irita pielea și să provoace inflamații.

În aceste situații, ține cont de semnalele pe care ți le transmite organismul. Sunt diferite de la o persoană la alta.

Pe obraji

Neplăcerile sunt cauzate în mod special de utilizarea telefonului. Pe suprafața acestuia există foarte multe bacterii, care intră în contact direct cu pielea când purtăm o convorbitre telefonică. Spălatul regulat pe mâini te ajută să scapi de această problemă, dar și dezinfectarea telefonului cu o substanță specială este foarte importantă.

Pe frunte și pe nas

Zona T reacționează la stres. Este bine să încerci să te relaxezi și să acorzi o mai mare importanță curățării tenului. Folosește cu încredere ceaiul de mușețel sau uleiul de arbore de ceai.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

10 sfaturi (geniale) pentru o piele mereu tânără. Punctul 8 e surprinzător

Next:

A fi atractivă 
e o chestiune 
de atitudine

You may also like

Post a new comment