Ce animal vi se potrivește?

07 January of 2010

Doriți să sporiți numărul membrilor familiei dvs. prin adoptarea unui animal de casă, dar încă nu știți ce alegere să faceți? Vă oferim mai jos câteva sfaturi privind obligațiile pe care o astfel de decizie le poate presupune.

Ce luați în calcul
Banii sunt prima și cea mai importantă pro­blemă, noul membru al fa­miliei necesitând în afara ali­mentației, investiții în accesorii, jucării, vaccinuri, ope­­rații sau medicamente. Su­prafața în care locuiți determină în mare măsură și dimensiunea animalului pe care vi‑l puteți permite. Copiii ar trebui să fie responsabilizați în relația cu o ființă vie abia de la vârsta de 8 – 10 ani, atunci când vor fi conștienți de obligațiile pe care le necesită creșterea unui animal.

Concediile le veți putea face de acum înainte alături de prietenul dvs. necuvântător sau va trebui să vă gândiți la o altă variantă privind cazarea temporară a aces­tuia: părinți, prieteni sau vecini iubitori de animale. Cei dispuși la un efort mai redus în în­tre­ținerea unui animal de companie pot achiziționa pești sau un mic rozător de tipul hamsterilor și al porcușorilor de Guineea.

Animale exotice
Perușul poate fi învățat să vorbească în funcție de răbdarea și insistența stăpânului său. Sensibil, acesta trebuie protejat de regimuri climaterice extreme, zgomot sau mirosuri puternice. Broscuțele țestoase par să fie o alegere tot mai des întâlnită în rândul iubitorilor de animale. Atunci când vreți să achiziționați un astfel de animal, va trebui să vă informați asupra speciei din care broasca face parte, asupra mediului natural în care trăiește și a modului de hrănire, ierbivor sau carnivor. Iguanele, șopârle vegetariene originare din zona Americii de Sud, sunt animale de companie greu de întreținut, necesitând spații largi, etajate, un nivel de umiditate și o temperatură adecvate.

Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Pisica mica felină și eternul aventurier

Next:

Alimentația pisicilor

You may also like

Post a new comment