Cauzele incontinenței urinare la femei

11 September of 2020

Incontinența urinară este pierderea neintenționată a controlului vezicii urinare. Este frecvent la ambele sexe, dar mai multe femei o experimentează.

Pentru unele femei, acțiunile de zi cu zi precum tuse, strănut, râs și activitate fizică pot cauza scurgerea unei cantități mici de urină. Altele pot avea o scurgere mai importantă, pe când unele femei au un impuls puternic și brusc de a urina, dar nu ajung la baie la timp. În funcție de individ, incontinența urinară poate fi o povară majoră (sau nu) care determină unele femei să rămână acasă de frică să nu aibă accidente.

Pe lângă faptul că provoacă jenă, incontinența urinară poate provoca iritarea pielii. Multe femei cu incontinența urinară poartă tampoane sau chiloți pentru incontinență pentru adulți. În timp ce aceste ajutoare pot împiedica urina să vă ude hainele, urina rămâne în contact cu pielea. Contactul prelungit cu urina poate provoca erupții cutanate. Erupțiile se înrăutățesc atunci când hainele se freacă de pielea umedă. Iritarea poate duce, de asemenea, la infecții bacteriene în zona genitală.

Orice femeie care se confruntă cu incontinența urinară ar trebui evaluată de un medic. Unele incontinențe urinare sunt cauzate de o problemă temporară de sănătate și pot fi vindecate rapid.

Cauzele incontinenței urinare

Incontinența urinară este de obicei cauzată de probleme cu mușchii pelvisului care mențin vezica, uterul și intestinul în poziția corectă și acționează pentru a preveni scurgerile nedorite. Cauzele pot include:

Dieta și stilul de viață. Cofeina și alcoolul ce determină corpul să producă mai multă urină. O dietă slabă ce poate provoca constipație. Mișcările intestinului nu numai că exercită presiune asupra vezicii urinare, ci și slăbește mușchii pelvisului. Presiunea repetată poate provoca incontinență urinară în timp.

Consumul de tutun ce irită vezica și provoacă tuse. Tusea pune presiune pe zona pelviană și o slăbește în timp.

Unele medicamente. De exemplu, pentru tensiunea arterială care determină organismul să producă mai multă urină. Având mai multă urină în vezică crește șansa să nu te poți ține până la toaletă. Anumite antidepresive și sedative care pot reduce, de asemenea, senzația în vezica urinară. Când nu știi că vezica urinară este plină, este posibil să ai probleme.

Infecțiile tractului urinar (rinichi, vezică urinară, uretere sau uretra) pot provoca incontinență urinară. Infecțiile irită vezica și uretra, îngreunând controlul atunci când urinezi. Incontinența urinară cauzată de infecții este de obicei temporară.

Sarcina și nașterea sunt cauze frecvente ale disfuncției zonei pelvine. Greutatea suplimentară în timpul sarcinii și nașterea în sine pot slăbi acești mușchi.

În mod surprinzător, vârsta nu este o cauză a incontinenței urinare. Mușchii pelvieni ai femeilor tind să devină mai slabi pe măsură ce îmbătrânesc, dar nu numai vârsta provoacă boala.

Citeste si: Cistita: banală, dar supărătoare

Text:Ada Oprea/ sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

beneficii tors pisica

Previous:

Ronron terapia. Beneficiile nebănuite ale torsului pisicii

grupa de sange, medic, sange

Next:

De ce e importantă grupa de sânge?

You may also like

Post a new comment