Catrinel Sandu: “Dacă ar fi după mine, mi-aș lua toți prietenii acolo”

25 January of 2012

Credit foto:  Cinemagia

Pe Catrinel Sandu Trifu am revăzut-o în finala celui de-al doisprezecelea sezon al emisiunii „Dansez pentru tine”, de la Pro TV. A revenit acasă pentru acest proiect, însoţită de Sara (2 ani). Catrinel locuiește în Florida, împreună cu soțul ei, Gabi Trifu, fost tenismen.

Ce lucruri frumoase ai luat cu tine în America?
C.S.: Sunt multe lucruri pe care le-am învățat acasă și pe care 
le-am luat cu noi. De exemplu, de Crăciun facem sarmale, luăm masa în familie și chemăm la noi mulți prieteni. De Paște înroșim ouă, mergem la biserică, luăm Lumină… Mi s-a întâmplat să ne oprească poliția, neînțelegând ce căutam cu lumânarea aprinsă în mașină. Încercăm să ne sărbătorim onomasticile, ceea ce în America nu se practică, sărbătorim Sf. Ecaterina, Sf. Maria și Sf. Gabriel. În plus, nu trece zi fără să mâncăm ciorbiță, ca acasă. Americanii nu fac ciorbițe, dar au prins gustul acestui fel de mâncare după ce l-au gustat la noi și adesea se înființează la ușa noastră în speranța că vor primi o farfurie de ciorbă gustoasă.

Cum te-ai adaptat acolo și ce îți lipsește?
C.S.: Greu, am avut nevoie de un an și ceva ca să mă obișnuiesc, și, probabil, dacă soțul meu nu ar fi fost atât de cald, înțelegător și bun, m-aș fi întors în țară. Acum, după 4 ani, mă simt ca acasă. Cu toate acestea, nu pot să nu mă întorc în România măcar o dată pe an. Sufăr și voi suferi toată viața că nu-i am pe ai mei acolo, și, dacă ar fi după mine, mi-aș lua toți prietenii și toată familia în America.

Cât de mult înseamnă dansul pentru tine?
C.S.: Dansul e viața mea, pentru că am început de la o vârstă foarte fragedă, de la 6 ani, și m-am oprit când am intrat în televiziune. Iar „Dansez pentru tine” a însemnat pentru mine întoarcerea la prima dragoste, dansul, și implicarea din toate punctele de vedere. Am redescoperit dansul, m-am reîndrăgostit de el, și, cu siguranță, n-am să-l mai părăsesc niciodată. Desigur, am câștigat și un frățior mai mic, pe Ionuț, de care sper să mă lege multe pe viitor.

Ce ai dori să facă fiica ta: tenis sau dans?

 

 Ivana Iancu

 

Comments

comments

Previous:

“Școală de teatru? Nu, școala vieții!”

Next:

“Urmează-ți visul în ciuda obstacolelor”

You may also like

Post a new comment