Am o intrebare de zece puncte. Cate grade sunt in frigiderul tau de acasa? Temperatura din frigider este foarte importanta, dar foarte rar ne gandim sa o controlam sau sa o verificam. Ideal este ca temperatura din frigider sa fie sub patru grade Celsius, pentru ca doar asa alimentele sunt cu adevarat in siguranta.
Siguranta alimentelor este esentiala vara. In consecinta trebuie sa acorzi importanta maxima momentelor in care lantul de frig este intrerupt, de exemplu, in drumul de la magazin, acasa, dar si valorii temperaturii din frigiderul de acasa. Gandeste-te ca afara sunt in jur de 34-36 de grade oficial, iar la soare cu 10 grade mai mult, dar si ca masina te-a asteptat in parcarea supermarket-ului, in soare, si ca in port-bagaj sunt si peste 50 de grade. Adauga la toate acestea si cele 20 de minute de mers, cu masina de la magazin pana acasa, si incearca sa-ti imaginezi cate probleme digestive pot rezulta din toata combinata aceasta. O solutie este sa cumperi produsele perisabile ultimele, pentru a le tine cat mai putin la temperaturi inadecvate.
Alimentele sunt in siguranta daca in zona mai rece, valoarea este sub patru grade Celsius. In frigider temperatura nu trebuie sa depaseasca, in nici un compartiment, valoarea de patru grade Celsius. Restecta strict termenele de valabilitate de pe eticheta alimentelor. Respecta conditiile de depozitare indicate pentru fiecare aliment in parte. In perioadele caniculare, mai ales daca se intind pe mai multe zile, nu cumpara multe produse proaspete. Este mai bine sa faci mai multe drumuri la magazin, decat sa consumi oua sau maioneza alterata. Apreciaza alimentele dupa gust, miros si aspect, inainte de le manca, si arunca-le daca ai cea mai mica urma de indoiala in privinta calitatii lor.
In loc de final, un indemn. Verifica cu un termometru temperatura din frigiderulul de acasa, atat din spatiile cu rafturi, cat si in congelator si refrigerator (zona cea mai rece). Nu omite nici cutia de zarzavat. In functie de ceea ce descoperi, regleaza termostatul frigiderului, astfel incat alimentele sa fie in reala siguranta.
Este cu adevarat important sa stii cate grade sunt in frigiderul tau, pentru ca in acest fel familia ta se afla in siguranta.
Citeste si:
- Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)
- Curatenia de primăvara – baie si bucatarie
- Recicleaza inteligent resturile din bucatarie
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
28 Apr
De ce avem nevoie de fibre
NutrițieFibrele alimentare sunt carbohidraţi pe care intestinul subţire, prin enzimele sale, nu-i poate „prelucra“ ...
-
03 Jan
Dieta femeilor. Cele mai bune alimente
NutrițieMetabolismul si, in general organismul femeilor este diferit de cel al barbatilor, iar in consecinta ...
-
19 Jun
7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic
Nutriție7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic – Sănătatea, înainte de toate! ...
-
20 Sep
Sase fructe de toamna pe care nu ai voie sa le ratezi
NutrițieSase fructe de toamna pe care nu ai voie sa le ratezi pentru ca un ...