Cate grade sunt in frigiderul tau?

07 February of 2018

Am o intrebare de zece puncte. Cate grade sunt in frigiderul tau de acasa? Temperatura din frigider este foarte importanta, dar foarte rar ne gandim sa o controlam sau sa o verificam. Ideal este ca temperatura din frigider sa fie sub patru grade Celsius, pentru ca doar asa alimentele sunt cu adevarat in siguranta.

Siguranta alimentelor este esentiala vara. In consecinta trebuie sa acorzi importanta maxima momentelor in care lantul de frig este intrerupt, de exemplu, in drumul de la magazin, acasa, dar si valorii temperaturii din frigiderul de acasa. Gandeste-te ca afara sunt in jur de 34-36 de grade oficial, iar la soare cu 10 grade mai mult, dar si ca masina te-a asteptat in parcarea supermarket-ului, in soare, si ca in port-bagaj sunt si peste 50 de grade. Adauga la toate acestea si cele 20 de minute de mers, cu masina de la magazin pana acasa, si incearca sa-ti imaginezi cate probleme digestive pot rezulta din toata combinata aceasta. O solutie este sa cumperi produsele perisabile ultimele, pentru a le tine cat mai putin la temperaturi inadecvate.

Alimentele sunt in siguranta daca in zona mai rece, valoarea este sub patru grade Celsius. In frigider temperatura nu trebuie sa depaseasca, in nici un compartiment, valoarea de patru grade Celsius. Restecta strict termenele de valabilitate de pe eticheta alimentelor. Respecta conditiile de depozitare indicate pentru fiecare aliment in parte. In perioadele caniculare, mai ales daca se intind pe mai multe zile, nu cumpara multe produse proaspete. Este mai bine sa faci mai multe drumuri la magazin, decat sa consumi oua sau maioneza alterata. Apreciaza alimentele dupa gust, miros si aspect, inainte de le manca, si arunca-le daca ai cea mai mica urma de indoiala in privinta calitatii lor.

In loc de final, un indemn. Verifica cu un termometru temperatura din frigiderulul de acasa, atat din spatiile cu rafturi, cat si in congelator si refrigerator (zona cea mai rece). Nu omite nici cutia de zarzavat. In functie de ceea ce descoperi, regleaza termostatul frigiderului, astfel incat alimentele sa fie in reala siguranta.

Este cu adevarat important sa stii cate grade sunt in frigiderul tau, pentru ca in acest fel familia ta se afla in siguranta.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Menta un aliat pe care trebuie sa te poti baza

Next:

Postul, dieta pentru trup

You may also like

Post a new comment