Cât durează o partidă de sex

11 May of 2020

Cât durează o partidă de sex? Este o întrebare pe care mulți și-au pus-o, iar răspunsul este dificil de aflat pentru că nimeni nu stă cu un cronometru în mână atunci când se simte bine.

În general, oamenii sunt părtinitori când evaluează performanțele sexuale, în special bărbații. Cu toate acestea, oamenii de știință au încercat să dezlege misterul, însă și-au dat seama că nu pot calcula decât timpul mediu de ejaculare.

Interpretări subiective
Dacă, științific, majoritatea studiilor se bazează pe timpul de latență a ejaculării intravaginale, pentru oamenii de rând o partidă de sex se definește diferit. Mulți consideră sfârșitul sexului ca fiind odată ce toate părțile implicate au atins punctul culminant.

De asemenea, în aceeași măsură, femeile consideră că totul începe cu preludiul și se finalizează cu plăcere (dar nu este obligatoriu). Unele cupluri preferă un timp îndelungat de iubire, altele unul scurt și la obiect. În plus, vârsta sau problemele de sănătate pot influența timpul petrecut făcând dragoste.

Și trebuie să amintim și influența pe care o au asupra noastră filmele, care de multe ori pot crea idei preconcepute sau așteptări nerealiste de la actul sexual în sine. De exemplu, dacă în cele mai multe pelicule îndrăgostiții au parte de o noapte întreagă de amor nebun, în realitate nimeni nu rezistă atât de mult, indiferent câtă plăcere se obține, ca să nu mai vorbim că, fizic, bărbații au nevoie de o perioadă de relaxare între actele sexuale consecutive.

Interpretări obiective
Cercetătorii au reușit să convingă în urmă cu câțiva ani 500 de cupluri din întreaga lume să-și cronometreze performanțele pe durata de patru săptămâni. Rezultatul studiului nu a fost însă cel așteptat, pentru că au existat foarte multe variații. Astfel, timpul mediu pentru fiecare cuplu (în medie, în toate perioadele în care au făcut sex) a variat de la 33 de secunde la 44 de minute.

Diferențele mari de timp au fost determinate de mai mulți factori. În principal, aceștia au fost legați de afectarea stării de spirit a bărbaților în condițiile în care trebuiau să se concentreze mai mult pe ceas decât pe iubire, dar și de cât de mult sau de puțin sex au făcut oamenii ce au participat la realizarea studiului. Totuși, media de timp pentru toate cuplurile a fost de 5,4 minute.

Au existat însă și rezultate secundare interesante. De exemplu, s-a aflat că utilizarea prezervativului nu părea să afecteze timpul. De asemenea, s-a constatat că nu există nicio diferență de timp de ejaculare în cazul bărbaților circumciși, față de cei necircumciși, fapt care a demitizat ideea că sensibilitatea penisului contează în timpul actului sexual. La fel, nu a contat prea mult din ce țări provin cuplurile, cu excepția cazului în care provin din Turcia, unde sexul tinde să fie semnificativ mai scurt (3,7 minute).

Ce gândesc femeile despre cât trebuie să dureze o partidă de sex
Un sondaj de opinie a scos la iveală că, în mod ideal, femeile și-ar dori ca sexul să dureze în jur de cinci până la zece minute când este vorba de actul sexual (adică de pene­trare) și ceva mai mult în cazul preludiului. Coroborând această informație cu rezultatele studiului amintit mai sus, ajungem la o concluzie stranie: oamenii spun constant că doresc ca sexul să dureze mai mult decât în realitate (adică 5,4 minute).

Așadar, deși suntem cu toții conștienți de faptul că sexul nu durează atât de mult, nici măcar pentru persoanele care sunt complet fericite cu viața lor sexuală, ne dorim ipotetic altceva. Potrivit unui sondaj pe Twitter care ridica întrebarea „te-ai plictisit vreodată în timpul actului sexual sau vrei să se termine mai repede?“, 82% din cei 819 participanți au spus că da.

Așadar, dacă stăm și analizăm datele furnizate, ajungem la o concluzie firească: oamenii nu trebuie să facă sex mai mult, ci mai bine, iar problema timpului, în această situație, nici nu mai contează.

Sfaturi pentru…
… o partidă de amor scurtă: masturbarea poate fi o modalitate excelentă de a te asigura că ajungi rapid la orgasm; în timpul actului sexual, nu-l lăsa doar pe el ,,la butoane“, preia inițiativa; explică-i partenerului ce îți dorești și încearcă poziții care te duc rapid pe culmile plăcerii.
… o partidă lungă de iubire: opriți-vă câteva secunde când simțiți că atingeți orgasmul, apoi continuați și prelungiți explorarea sexuală.

Articol apărut în ediția de mai a revistei Ioana.

Și nu uita! Mai poți citi revista și în format electronic, pe Magzter, iar abonamentele pentru versiunea tipărită pot fi achiziționate de AICI.

Comments

comments

relatie, cuplu, sex

Previous:

Cât de important e sexul într-o relație? Mult mai puțin decât crezi

tristete, dragoste imposibila

Next:

Cum să depășesti o dragoste imposibilă. Cum vindeci o inimă rănită

You may also like

Post a new comment