Cât de important e sexul într-o relație? Mult mai puțin decât crezi

14 April of 2020

Cât de important e sexul într-o relație? Răspunsul la această întrebare depinde de relație. Nu există doi oameni la fel și ceea ce pare important pentru unul, nu este obligatoriu să fie și pentru celălalt. Depinde în cele din urmă de convingerile tale personale, de dorințele fizice și de natura relației tale.

Sexul nu este necesar, adică se poate trăi fără, spre diferență, de exemplu, de apă sau hrană. Există multe relații romantice care funcționează în acest mod, cum există și motive serioase pentru care unii oameni nu vor să facă dragoste ori nu pot. Cum așa? De pildă, sunt persoane care au un libidou scăzut (adică nu au apetit sexual), care trăiesc cu o boală ce le provoacă dureri sau care vor să se abțină până după căsătorie ori doresc să-și cunoască mai bine partenerul înainte de a face acest pas. Lipsa sexului nu reprezintă întotdeauna că relația este nesănătoasă sau că jumătatea ta nu te iubește.

Beneficii clare

Fiecare dintre noi înțelege sexul în mod diferit. Unii o fac pentru plăcere, alții pentru a-și consolida relația, pentru a putea procrea și pentru a-și exprima pur și simplu sentimentele de iubire. În acest context, oamenii de știință spun că relațiile sexuale ajută nu doar organismul, ci și mintea.

Pe de o parte, el este pârgia prin care se îmbunătățește încrederea în sine, este momentul în care ai ocazia să-ți cunoști și mai bine corpul sau, așa cum am mai spus, posibilitatea de a-ți arăta nepărtinitor afecțiunea. Așadar, starea emoțională este îmbunătățită. Pe de altă parte, un studiu din 2004 a arătat că persoanele care au făcut sex mai frecvent aveau sisteme imunitare mai bune, deci el este important și pentru fizic. În plus, sexul este un exercițiu cardio excelent care ajută nu doar musculatura, ci și sănătatea inimii.

Unii medici afirmă că datorită secreției de hormoni ai fericirii, multe persoane au șansa să scape de o durere de cap sau de o migrenă. Având în vedere toate aceste aspecte, este important de menționat că acele persoane care nu fac sex nu se vor îmbolnăvi și nici nu vor avea probleme emoționale.

SEX nu este egal intimitate

Foarte multă lume pune semnul egalului între cele două noțiuni și este greșit. Da, sexul poate fi o componentă a intimității, dar nu trebuie înțeles ca singura piesă din joc. Vorbim aici de atingeri pline de afecțiune care nu au neapărat o conotație sexuală, de exemplu, masajele, săruturile, mângâierile, ținutul de mână sau îmbrățișările. Intimitatea fizică este completată de cea emoțională prin conversații oneste, prin dezvăluirea vulnerabilităților etc.

Compatibilitate

Lăsând la o parte toate cele de mai sus, putem afirma cu certitudine un lucru: compatibilitatea sexuală este importantă. Este foarte greu de ținut vie o relație în care o persoană consideră că sexul este esențial, iar cealaltă nu. În mod similar, poate fi dificil dacă o unul dintre parteneri are un libido ridicat, în timp ce celălalt nu. Cu toate acestea, nu este imposibil de gestionat această problemă. Comunicarea este extrem de utilă, la fel și sfaturile unui specialist în domeniu care practică terapie psihologică sau reconcilierea de cuplu.

Libidoul variază

De-a lungul timpului, apetitul sexual se schimbă și este posibil ca o personă care adora să facă dragoste și era mereu dispusă să nu mai vrea sau nu mai aibă chef. Este un lucru firesc având în vedere societatea în care trăim și efectele acesteia asupra noastră. De exemplu, evenimentele stresante ar putea amortiza comportamentul sexual, ceea ce este de înțeles. Apoi, dificultățile în relație (necinstea și lipsa de încredere) duc la reducerea libidoului. Vârsta, unele medicamente, schimbările hormonale, menopauza, sarcina pot afecta la rândul lor dorința sexuală.

Cauzele clinice care stau la baza unui libidou scăzut sunt eseori tratate și există, de asemenea, o serie de moduri naturale de a-ți stimula apetitul. Însă incompatibilitatea nu va funcționa pe termen lung. Așadar, nu toată lumea trebuie să facă sex pentru a avea o relație sănătoasă și fericită, dar unii oameni o fac. Ceea ce este important este să găsești un partener care să-ți înțeleagă nevoile și dorințele, indiferent care sunt acestea. Comunicarea deschisă este esențială pentru fiecare relație romantică și sexuală.

Citeste si: Trei idei pentru un dormitor sexy

Articol apărut in revista Ioana, editia lunii aprilie/ sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Previous:

Divorțul vs căsătoria nefericită. 6 motive pentru care divorțul este de preferat

cat dureaza partida de sex

Next:

Cât durează o partidă de sex

You may also like

Post a new comment