Cat costa dieta

17 December of 2015

Ce te costă mai mult? Să dai jos kilogramele sau să le pui? Deși ești tentată să spui că te costă mai mult să mânănci decât să slăbești, află că adevărul este exact pe dos!

Un buget greu de estimat. Sunt de acord că mâncarea este costisitoare iar ca să pui kilograme pe tine, ai nevoie de multă hrană, dar întreg procesul de slăbire depășește, des, cu mult, bugetul pe care l-ai prevăzut ca să-ți vezi visul cu ochii.

Partea bună este că, făcută ca la carte, o dietă se poate “amortiza” în timp. Dacă respecți regulile și asculți de nutriționist.

De ce costă mai mult un regim de slăbit? Pentru că nu se pune doar problema banilor cheltuiți pe alimentele sofisticate și sănătoase pe care doctorul ți le-a recomandat, ci și problema sumelor pe care ești dispusă să le plătești pentru un abonament la sală, pe un antrenor personal de fitness, pe echipamentele de sală și, nu de puține ori, pe suplimente sau chiar medicamente necesare în perioada de tranziție pe care o parcurgi, de la plinuță, la subțirică.

Și nu am uitat de consultațiile periodice oferite de specialistul nutriționist și nici de hainele pe care urmează să ți le cumperi, pentru că cele pe care le ai sunt cu trei mărimi mai mari.

În plus, banii pe care trebuie să-i dai din buzunar ca să ai silueta de vis, se vor duce imediat în diverse direcții. Vei simți asta numaidecât, iar buzunarul sau portofelul tău vor fi mult mai ușoare. În schimb, dacă te îngrași peste măsură, nu vei simți atât de stringent problema banilor, pentru că procesul este mai lent, nu se întâmplă, să zicem, în două-trei săptămâni.

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Alimente pentru sezonul rece

Next:

Ce inseamna pentru noi mancare sanatoasa?

You may also like

Post a new comment