Cum sa alegi cea mai potrivita mobila de living?

06 February of 2018

Ultimii ani au adus cu sine stiluri noi in ceea ce priveste ideea de a ne mobila casele. De la mobila de living clasica, masiva, s-a facut trecerea catre un stil simplist si minimalist, astfel ca astazi putem alege dupa bunul plac obiectele care vor decora livingurile noastre. Dincolo insa de a fi doar corpuri de mobilier, acestea trebuie sa aduca un plus de eficienta spatiului pe care il avem la indemana si ar trebui sa infrumuseteze locuinta.

Cum alegem cel mai potrivit mobilier de living?

Este important sa stii ca livingul sau sufrageria este practic prima camera cu care intra in contact o persoana. Dispunerea constructiva a unei locuinte face ca livingul sa fie camera de primire, adiacenta unui hol, a unei camere de tranzitie. Astfel, livingul devine practic cartea noastra de vizita si tocmai de aceea aceasta camera trebuie sa transmita putin din caracterul nostru personal.

De cele mai multe ori, beneficiarii adopta un stil clasic pentru sufragerie, tocmai pentru ca aceasta este practic camera cu cea mai mare vizibilitate. Bibliotecile sunt de cele mai multe ori corpuri de mobila sufragerie preferate de catre beneficiari, atat pentru aspectul elegant, cat si pentru plusul de utilitate pe care acestea le aduc. Biblioteca devine astfel accesibila oricui, din orice punct al casei, fara a mai fi nevoie sa devenim intruzivi. Fie ca vorbim despre biblioteci din lemn masiv, sau despre corpuri de mobilier construite astfel incat sa gazduiasca in rafturile sale un numar mai redus de carti, aceste piese de mobilier raman deosebit de apreciate si de utilizate. Daca discutam despre nuantele si culorile pe care le poate avea aceasta mobila living, atunci vom constata ca, pe langa clasicul bej si maro, astazi putem opta pentru alb sau negru, nonculori contrastante, dar care pot pune in valoare orice tip de sufragerie.

Pe langa biblioteci, mobila pentu living poate adopta si o forma mai simplista. Vei avea nevoie de cateva corpuri de mobilier care sa sustina obiectele decorative si de asemenea va fi util sa ai un suport pentru televizor. Mobila in tonuri calde, cafenii, iti va oferi senzatia de spatiu marit, de lumina si libertate, iar mobila care iti va permite sa depozitezi anumite lucruri fara a fi vazute insa, va crea senzatia de continuitate. Poti opta pentru module de mobilier cu sertare sau usi la care sa ai acces facil si in care sa poti depozita lucurile pe care incerci sa le protejezi. Poti opta pentru mobila mata sau lucioasa, poti opta pentru mobila simetrica sau pentru module diferite pe inaltime, insa in oricare dintre cazuri trebuie sa ai in vedere si caracterul util al mobilei, dincolo de cel estetic.

Alegerea unei mobile pentru sufragerie si nu numai, trebuie sa aiba la baza si calitatea acesteia. Este indicat ca in momentul in care investesti in astfel de obiecte, sa te preocupe intr-o masura destul de mare si nivelul lor de calitate. Acest lucru se reflecta in investitia ta, deoarece mobila de calitate, durabila si rezistenta in timp, te va scuti de cheltuieli ulterioare datorate reparatiilor sau chiar inlocuirii acesteia. Calitatea mobilei este importanta deoarece aceasta este supusa unui anumit grad de uzura zilnica, iar acest lucru nu ar trebui sa conduca catre incapacitatea de a mai raspunde cerintelor.

Mobila reflecta putin din personalitatea noastra deoarece modul in care o alegem si o amenajam reprezinta de fapt nevoile noastre de confort. Felul in care arata casa noastra inseamna de fapt ca acela este modul in care ne simtim noi cel mai bine si tocmai de aceea nu ar trebui sa precupetim niciun efort atunci cand vine vorba despre alegerea mobilei potrivite.

Sursa:Agentia Digital Workforce
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

dormitor elegant

Previous:

4 detalii care transformă un dormitor banal într-unul elegant și plin de rafinament

Next:

Schimbarea ghiveciului si ce trebuie sa stii despre aceasta operatiune

You may also like

Post a new comment