Cartea ta de vizită: unghii frumoase

29 May of 2018

Unghiile îngrijite sunt pur și simplu un must-have al oricărui sezon. Mai lungi, mai scurte sau potrivite, ele ne completează lookul, mai ales când asortăm oja la o ținută anume. Rezultatul final însă este în multe situații diferit!

Nu de puține ori ai observat în grupul tău de prietene că există persoane care se feresc să-ți întindă mâna tocmai pentru că sunt jenate din cauza manichiurii. Unghiile roase, neîngrijite ne aduc un mare deserviciu, așa că acum vom vedea cum să rezolvăm problema.

unghii frumoase

  1. Alimentația contează

Unghiile cresc din celule speciale, care trebuie să fie sănătoase pentru a furniza „un produs“ bun. Se cere să acorzi importanță hranei pe care o consumi și să renunți la junk-food. Produsele lactate, nucile, peștele, fructele și legumele trebuie să se regăsească zilnic în dietă.

  1. Ai răbdare!

Unghiile cresc greu, mai ales când ți-ai dori să fie lungi. Folosește peelingul o dată pe săptămână pentru a le curăța în profunzime și împrietenește-te cu uleiurile cu efect garantat asupra creșterii lor.

  1. Îngrijește-le regulat

Așa cum corpul are nevoie de atenție costantă, la fel unghiile trebuie îngrijite periodic. Nu spune nimeni să mergi la salon în fiecare săptămână dacă timpul nu-ți permite, dar măcar îngrijește-le acasă. Nu-i musai să îndepărtezi pielițele, ci este suficient să împingi cuticululu cu grijă cu ajutorul unui bețișor de lemn.

  1. Alege o acetonă blândă

Dacă îți exfoliază unghia, o agresează, asta înseamnă că ea nu e potrivită pentru tine. E indicată îndepărtarea lacului de unghii o dată pe săptămână, mai ales dacă nu ai folosit înainte de aplicarea culorii o bază protectoare.

  1. Atenție la foarfecă!

Unghiile se taie după ce le-ai lăsat să se înmoaie câteva minute. Dacă nu mânuiești foarte bine foarfeca, nu tăia dintr-odată toată unghia. Mergi din aproape în aproape, până ajungi la forma dorită. Folosește pila doar pentru a le scurta, nicidecum pentru a îndepărta resturi de ojă. Odată aplicată pila pe suprafața unghiei, se subțiază și poți avea surpriza neplăcută să devină casantă.

  1. Hidratarea este foarte importantă

Înainte de culcare, folosește o cremă hidratantă pentru mâini și unghii. Ea ajută la înmuierea cuticulelor și catifelează pielea mâinilor. După ce ți-ai curățat unghiile, nu uita să aplici un ser pe bază de ulei, care combate ruperea lor.

  1. Lacul de unghii

E minunat că avem posibilitatea de a alege dintre atâtea culori super­be când folosim lac de unghii! Ține cont că, dacă omiți să aplici în­tâi o bază de protecție, unghia se îngălbenește. La fel de important e lacul de la final (topcoat), pentru o culoare de durată.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Urmează aceste sfaturi și ajută-ți părul să crească mai repede

condimente secrete din India

Next:

Ingrediente secrete din India

You may also like

Post a new comment