Carte de colorat pentru adulți – Află 5 beneficii pe care ți le aduce

05 October of 2018

Cărțile de colorat pentru adulți sunt foarte populare, în plus au devenit deja recunoscute pentru beneficiile tarapeutice. Când colorezi, creierul se simte eliberat și intră într-o stare meditativă, stresul și anxietatea scad, gândurile negative sunt eliminate, focalizarea se face pe momentul prezent, te deconectezi de la grijiile cotidiene, tehnologie.

Prin urmare, coloratul nu este doar o activitate pentru copii. Poate deveni hobby-ul tău. Ține cont că ai nevoie doar de o carte de colorat pentru adulți și niște creioane colorate profesionale care să îți ofere și mai mult elan și dorință.

Află din rândurile de mai jos beneficiile pe care o carte de colorat ți le aduce.

1. Eliberarea de stres

Coloratul s-a dovedit a fi benefic pentru reducerea stresului. S-a arătat că această activitate calmează zona creierului responsabilă pentru senzația de frică/stres, numită amigdală și, în același timp stimulează părțile creierului responsabile de creativitate și logică.

Multe persoane spun că dorm mai bine după ce au colorat numai 5 minute înainte de culcare.

Unul dintre oamenii de știință care a studiat beneficiile terapeutice ale paginilor de colorat pentru adulți a fost Carl Jung. A folosit adesea mandalele (diagrame care conțin cercuri concentrice și modele geometrice) pentru pacienții săi și a constatat că i-a ajutat să scape de stres.

2. Focus și creativitate

Chiar și o sesiune scurtă de colorat poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și stimularea creativității.

Cel care colorează începe să-și uite grijile și trăiește momentul prezent, un lucru tot mai greu în zilele solicitante de astăzi.

Exersarea creativității este un beneficiu, adulții care colorează devin mai inspirați în alegerea culorilor pentru hainele lor, pentru decorațiunile de casă s.a.

Cărțile de colorat oferă, de asmenea un imbold pentru creativitatea la locul de muncă.

3. Alternativă pentru meditare

Beneficiile meditației au fost bine studiate, însă multe persoane consideră că este dificil să oprești mulțimea de gânduri. Coloratul te va ajuta să te relaxezi, vei încerca efectul de bază al medierii, de a te deconecta de la tumultul interior.

Dacă meditația ți se pare o acțiune grea, paginile de colorat, în schimb, ajută la aceeași relaxare a minții într-un mod foarte ușor.

4. Bucurie simplă ca în copilărie

Cu toții am colorat când am fost mici. Copiii primesc bucurie din lucruri mărunte. La fel ți se va întâmpla și ție, vei experimenta bucurie cu o acțiune atât de simplă cum este coloratul.

Acum, ca adult, te vor încerca senzații noi, plăcute. Vei trezi copilul interior din tine, plin de inocență și dragoste, care te va face să devii mai bun ca adult. Dacă obișnuiești să fii mult prea asupru cu tine însuți, colorează.

5. Libertate de alegere

Frumusețea unei cărți de colorat pentru adulți este dată și de libertatea de a alege culorile dorite. Poți colora o pisică în verde și roșu, nu trebuie să dai nimănui explicații. Dacă vrei să colorezi o rață cu mov o poți face. Tu alegi ce culori vrei să folosești. Un set generos de creioane colorate profesionale te va ajuta să te bucuri cu și mai mare drag de această activitate, menită să te scoată din rutina zilnică, să te ajute să te relaxezi la sfârșitul unei zile lungi.

Coloratul este o activitate distractivă și relaxantă, o modalitate fără costuri mari de a te simți bine. O poți practica cu cel mic al tău și nu uita că îți îmbunătățește somnul, concentrarea, creativitatea. Merită încercat!

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

femeie cu parul rosu, femeie ingrijorata, autosabotajul

Previous:

Autosabotajul sau cum să eviți să-ți faci rău cu mâna ta

Next:

Ce sa NU spui niciodata la un interviu de angajare

You may also like

Post a new comment