Care sunt efectele suplimentelor de nutrienți din produsele naturale de origine vegetală?

16 February of 2018

Alimentația trebuie să fie sănătoasă, iar pentru aceasta este bine să fii documentat și chiar să ceri sfatul unui nutriționist sau a medicului curant (mai ales dacă ai anumite probleme de sănătate). Ca orice om, ai libertatea de a decide ce să consumi însă trebuie să îți asumi apoi consecințele unor alimente asupra organismului. Din păcate uneori consecințele sunt negative datorită unor alimente nesănătoase care nu ar trebuie să facă parte din dietă pentru că au ingrediente nocive: aditivi, coloranți, E-uri, etc.

Nu lua suplimente de sinteză pentru că efectul lor nu este la fel ca în cazul celor naturale! Vei constata că după un tratament de 10 zile (cum se face în mod normal în anumite luni ale anului) ai aceleași carențe de vitamine și minerale ca înainte de acesta. Cele mai bune suplimente sunt acelea din produse naturale de origine vegetală ca la alimentația raw vegană, care este foarte sănătoasă pentru organism.

Scapă de stres cu ajutorul suplimentelor de vitamina B!

Zi de zi suntem afectați de stres fapt pentru care trebuie să ne schimbăm stilul de viață și să ne completăm alimentația cu suplimente de vitamina B. Acestea ajută la funcționarea sistemului nervos, la stimularea metabolismului, la buna funcționare a sistemului imunitar. Vitaminele B sunt recomandate în special persoanelor care au activități fizice și intelectuale intense, care sunt supuse unor tensiuni mentale, care suferă de oboseală cronică, care sunt stresate și epuizate.

Îți poți menține tinerețea cu suplimente de vitamina E!

Nu întâmplător acest nutrient se numește vitamina ,,tinereții veșniceˮ. Ea ajută la regenerarea celulară, în tratamentul arsurilor, eczemelor, echimozelor și altor probleme ale pielii, stimulează dezvoltarea musculară, are acțiune benefică asupra întregului organism. Dacă se combină cu Omega-3 poate susține funcționarea normală a creierului.

Vitamina C fortifică sistemul imunitar

Suplimentele de vitamina C pot crește puterea de apărare a organismului împotriva stresului oxidativ. Acesta apare din cauza fumului de țigară inhalat, a substanțelor toxice și a aerului poluat din mediul în care trăim. Cu vitamina C care are efect antioxidant puternic se menține sănătatea vaselor de sânge, a articulațiilor, oaselor, dinților, gingiilor, a țesutului cutanat și se crește imunitatea organismului.

Potrivit specialiștilor, vitamina C poate ajuta și în reducerea celulitei pentru că are rol în producerea colagenului care îmbunătățește aspectul pielii. Are acțiune antioxidantă, combate efectul nociv al radicalilor liberi și previne procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Astfel de suplimente sunt recomandate persoanelor în vârstă, care sunt sensibile la infecții sau care sunt în perioada de convalescență.

Suplimentele de luteină mențin sănătatea ochilor

Cele mai importante elemente nutritive pentru ochi sunt luteina, zeaxantina, extractul de afine și vitaminele A și C. Astfel de ingrediente au acțiune antioxidantă și pot îmbunătăți vederea.

Oamenii de știință au arătat că zeaxantina și luteina se găsesc în alcătuirea maculei, de aceea suplimentarea lor fac vederea mai ageră. De asemenea, ei au ajuns la concluzia că astfel de substanțe pot reduce riscul de boli de ochi cum este de exemplu degenerescența maculară care poate să apară odată cu îmbătrânirea organismului.

Suplimentele de luteină și zeaxantină sunt ideale pentru ochi, protejează sănătatea retinei de atacul nociv al radiațiilor ultraviolete, pot îmbunătăți vederea la cei care au o activitate ce implică lucrul la calculator (ce poate expune ochii la stres și la efort), pot preveni afecțiunile oculare și bolile de ochi.

Suplimentele din Ginkgo Biloba

Acestea sunt recomandate persoanelor care duc un stil de viață stresant pentru că Ginkgo Biloba combate bolile, stresul și oboseala. Ginkgo Biloba protejează celulele organismului, menține funcțiile cerebrale normale, are efect bun asupra circulației sangvine, ajută memoria, îmbunătățește capacitatea de concentrare, menține prospețimea fizică, psihică, mentală.

Astfel de suplimente sunt indicate oamenilor care au probleme cardiovasculare, au circulația sângelui proastă și extremitățile reci, care suferă de tinitus, au memoria slabă și trăiesc în zone unde aerul este poluat.

Sportivii pot folosi suplimente cu Turmeric (sau Curcumă)

Curcuma are efect antiinflamator de aceea ajută la menținerea funcționării normale a articulațiilor, la îmbunătățirea flexibilității acestora, în tratamentul inflamațiilor provocate de artrită, a leziunilor articulațiilor ce apar din cauza antrenamentelor la sportivi sau a efortului intens  pe care oamenii îl fac în diferite activități.

Suplimentele naturale din cartilaj de rechin

Acestea sunt foarte bune pentru menținerea sănătății articulațiilor, pentru tratamentul artritei reumatoide. Cartilajul de rechin este recomandat de medici persoanelor care fac munci fizice intense și au un risc crescut de a suferi daune la nivelul cartilajelor. De asemenea, ele pot fi luate de persoanele care sunt în vârstă și care au nevoie de această substanță – cartilaj de rechin (ce conține condroitină cu efect antiinflamator) – pentru menținerea sănătății cartilajelor.

Alege întotdeauna suplimente alimentare care conțin ingrediente naturale, care provin din plante sau de la forme organice pentru că acestea sunt cele mai sănătoase și în plus se absorb cel mai bine în organism.

Comments

comments

migrene

Previous:

Care sunt, de fapt, cauzele migrenelor tale și când e cazul să vezi un doctor

Next:

6 ingrediente esențiale pentru un tonus ridicat

You may also like

Post a new comment