Care sunt cele mai cunoscute picturi din istoria artei?

20 March of 2020

Care sunt cele mai cunoscute picturi din istoria artei?

Când vine vorba de artă fiecare dintre noi are propriile preferințe. Cu toate acestea, când ne aflăm în postura de turist, ne îndreptăm spre marile muzee ca să vedem acele capodopere despre care toată lumea vorbește (chiar dacă unele opere de artă nu sunt neapărat pe gustul nostru). Așadar, hai să descoperim care sunt celebrele tablouri pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Guernica, Pablo Picasso
Picasso a fost un artist cu adevărat faimos și multe dintre picturile sale au devenit celebre, dar tabloul care a impresionat a fost Guernica pe care l-a terminat în 1937. A fost pictat la Paris, având ca inspirație bombardarea orașului basc Guernica în timpul Războiului Civil din Spania. Această pictură poate fi admirată permanent în Museo Reina Sofia din Madrid.

Autoportret, Vincent Van Gogh
Autoportretul lui Vincent Van Gogh este un tablou care se bucură de foarte multă popularitate în rândul pasionaților de artă. popular și în rândul oamenilor. Artistul a pictat multe autoportrete, însă doar unul în care el este fără barbă. Tabloul a fost dăruit de Van Gogh mamei sale de ziua ei. Capodopera a fost vândută cu 71,5 milioane de dolari în anul 1998.

Rondul de noapte, Rembrandt Van Rijn
Este o altă pictură faimoasă din lume care a fost terminată în 1642. Tabloul este expus în Amsterdam și prezintă un gardian în mișcare condus de un căpitan, locotenentul său și de restul oamenilor înarmați care asigurau paza.

Fata cu un cercel de perlă, Johannes Vermeer
Fata cu turban sau Fata cu cercel de perlă este un tablou ce întruchipează o adolescentă frumoasă. Mulți numesc acest tablou Mona Lisa din Nord sau Mona Lisa olandeză. Fata poartă un cercel cu perle, iar tabloul a fost terminat în 1665. Opera de artă este expusă în Galeria Mauritshuis din Olanda.

Scurgerea timpului, Salvador Dali
A fost pictată în 1931 și este o piesă de artă uimitoare. Mulți specialiști cred că acest tablou a fost inspirat de teoria relativității a lui Albert Einstein. Tabloul îi îndeamnă pe oameni să mediteze la modul lor de viață și la modul în care își petrec timpul.

Țipătul, Edvard Munch
A fost pictat de Edvard Munch în 1893 folosind ulei și pastel pe carton. Acest tablou este unic și cu adevărat înfricoșător. Versiunea cea mai faimoasă (pentru că Munch a pictat mai multe) se află într-o expoziție la National Gallery din Oslo, Norvegia, dar multe muzee din toată lumea au câte un tablou asemănător.

Noaptea înstelată, Vincent Van Gogh
Starry Night este o pictură celebră pictată de Vincent Van Gogh în 1889. Ea poate fi admirată într-o colecție permanentă a Muzeului de Artă Modernă din New York.

Facerea lumii, Michelangelo
Creația lui Adam este una dintre cele mai cuprinzătoare și mai faimoase picturi din lume. A fost pictată de Michelangelo între 1508 și 1512 pe tavanul Capelei Sixtine din Vatican, Roma. Acest tablou este unul din cele 9 scene care sunt pictate pe tavanul capelei.

Cina cea de taină, Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci este fără doar și poate unul dintre cei mai faimoși artiști din toate timpurile. El a pictat multe dintre celebrele tablouri, inclusiv Mona Lisa. Cina cea de Taină prezintă scena ultimei mese a lui Isus împreună cu ceilalți discipoli ai săi. Pictura este foarte controversată sub aspectul simbolisticii și oamenii de știință o strudiază de zeci de ani în speranța descoperirii unor adevăruri din vremuti biblice. Pictura murală este situată în biserica Santa Maria din Milano, Italia și se poate vedea doar dacă îți faci programare.

Mona Lisa, Leonardo da Vinci
Mona Lisa sau Gioconda este o lucrare artistică uimitoare a lui Leonardo da Vinci. Acest tablou atrage milioane de oameni din întreaga lume și este în Muzeul Louvre din Paris. Pictura misterioasă, și ea subiect de controversă a fost realizată în 1503, cu puțin timp înainte ca da Vinci să moară. În ciuda așteptărilor, tabloul este de mici dimensiuni.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online, text: Otilia ignat

Comments

comments

Previous:

În orice rău există un bine. Ce lecții bune de viață ne aduce pandemia

Next:

Haide să vizităm un muzeu… virtual

You may also like

Post a new comment