Care sunt cele 5 lucruri de care copiii au nevoie pentru a avea succes la școală

29 August of 2016

Copiii au nevoie de câteva lucruri foarte simple, dar esențiale, pentru a avea succes în mediul școlar.

Știm că ai face orice pentru copilul tău și că îți dorești enorm să aibă rezultate foarte bune la școală. La fel ca tine gândesc aproape toți părinții din lume, însă doar unii dintre ei știu care sunt lucrurile de care copiii au nevoie cu adevărat.

Pentru a putea performa în mediul școlar, un copil are nevoie de manuale, caiete, rechizite și multe alte obiecte pe care le folosește zilnic în timpul orelor, dar și acasă. Toate cele necesare pentru școală te-ar putea costa o mică avere, însă există și soluții foarte avantajoase ca preț, mai ales dacă le comanzi online și îți sunt livrate acasă, așa cum sunt aceste rechizite scolare. Oferă-i copilului tău condițiile materiale pentru a performa, însă nu neglija nici cele 5 lucruri de mai jos.

Iată de ce are nevoie copilul tău pentru a avea succes la școală:

Asigură-te că cel mic doarme suficient

Copiii cu vârsta între 5 și 12 ani au nevoie de 10-11 ore de somn pe noapte, conform schoolfamily.com. Dacă nu doarme suficient, copilul tău ar putea avea probleme de concentrare la școală și ar putea deveni hiperactiv. Pentru a-l ajuta să doarmă suficient de mult și de bine, creează-i un mediu relaxant și confortabil în dormitorul său, unde nu trebuie să se afle computerul, televizorul și alte dispozitive care i-ar putea atrage atenția în mod inutil.

Hrănește-l cu alimente sănătoase

Atunci când mănâncă alimente nesănătoase, precum mâncăruri de fast food (așa-numita „junk food”), copiii se vor confrunta, rapid, cu probleme legate de obezitate, de atenție, de capacitate de rezolvare a sarcinilor școlare și de memorie. Alimentele reprezintă combustibilul principal pentru organism, iar calitatea mâncărurilor este direct proporțională cu capacitatea lor de a gândi și de a performa la școală.

Nu-l uita în fața televizorului

Știm că ar fi mai simplu pentru tine să lași copilul să se uite la televizor pentru câteva ore. Ar fi mai simplu de supravegheat, iar tu ai avea ceva mai mult timp liber pentru tine însăți. Cu toate acestea, privitul la televizor mai mult de o oră pe zi îi va răpi copilului un timp foarte prețios, în care ar trebui să-și facă temele, să se joace în mod activ sau să petreacă mai mult timp cu tine și cu tatăl său. Televizorul nu este o alternativă sănătoasă la interacțiunea cu tine.

Îndeamnă-l să practice un sport

Copiii ar trebui să se bucure de cel puțin o oră pe zi de activitate fizică. Îndrumă-l către un sport și îndeamnă-l să facă mișcare de câte ori are timp și este posibil. În acest fel, sportul va devenit pentru el o activitate pe care o practică din reflex, va fi un copil mult mai sănătos decât ceilalți și va avea întotdeauna o alternativă la alte activități sedentare și inutile pentru dezvoltarea sa.

Citește-i și lasă-l să citească

Citește-i copilului tău cel puțin o jumătate de oră în fiecare seară sau citiți împreună înainte de culcare. Transformă cititul într-o rutină zilnică și oferă-i tu însăți un exemplu pe care să-l urmeze. Nu uita că tu, ca părinte, reprezinți cel mai puternic model pentru copilul tău.

Foto: shutterstock.com/Pressmaster

Comments

comments

Previous:

Relatia tata-fiu

Next:

Copiii au nevoie de atentia parintilor

You may also like

Post a new comment