Capul sus! Cum raman buchetele de flori frumoase mult timp

18 March of 2016

Capul sus! Cum raman buchetele de flori frumoase mult timp – Iată cum rămân buchetele de flori frumoase și proaspete mai mult timp.

Trandafiri, lalele, garoafe, toate florile se veștejesc. Dar nu după două zile de stat în vază! În fond, există metode cu ajutorul cărora buchetele se mențin proaspete mult timp. Citește aici ce poți face și ce trebuie să eviți.

bouquet-232113_960_720

Sfatul 1 Căldura veștejește florile. În perioadele fierbinți acestea trebuie puse într-un loc răcoros noaptea.
Sfatul 2 Florilor le place apa proaspătă, zi de zi. Vaza trebuie să fie curată.
Sfatul 3 Trandafirii pot fi cufundați adânc în apă, în timp ce lalelele și gerbera nu.
Sfatul 4 Nu pune florile lângă fructe. Acestea din urmă emană gaze care duc la veștejirea frumoaselor flori.

Moneda de cupru
Chiar dacă multă lume crede, nu există dovezi științifice care să ateste că mone­da de cupru pusă în apa din vază ajută. Se știe însă că acest ele­ment chimic combate înmulțirea bacteriilor. Deseori praful care menține florile proaspete conține cupru. Întrebarea este dacă cuprul din monedă se dizolvă atât de repede în apă. Conform unor studii, dizolvarea poate dura ani de zile.

Scuturarea tulpinilor
Se face deseori, dar nu are nici un efect. Dimpotrivă: dacă scuturi sau lovești ușor tulpina, celulele plantei mor. Astfel se eliberează seva din celulă, care este un substrat ideal pentru bacterii.

Taie codițele florilor
Tăierea cozilor prelungește în mod natural viața florilor, dar numai dacă e făcută corect. Tulpinile nu se taie cu foarfeca, ci doar cu un cuțit ascuțit. Tulpinile moi se taie drept, cele tari oblic. Fiecare floare se taie individual și apoi se pune imediat în apă. Îndepăr­tează și frunzele inferioare, altfel putrezesc în apă. După două zile tulpinile trebuie tăiate din nou!

Puțin zahăr
Durata de înflorire a florilor din vază crește dacă pui în apă 
un cubuleț de zahăr. Zahărul servește drept nutrient, dar numai în cantități foarte mici. Zahărul în exces nu produce un șoc florilor, însă stimulează creșterea bacteriilor în apă, iar buchetul se ofilește și mai repede.

Suc de lămâie sau oțet
Puțin suc de lămâie sau oțet face minuni. Scade valoarea pH-ului apei, astfel încât bacteriile nu se pot înmulți. În plus, se neutralizează conținutul de calcar. Un truc isteț: pune în vază puțină limonadă. Astfel plantele vor avea la dis­poziție și lămâie, și zahăr.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cat de departe merge dragostea pentru animale

Next:

Ghid util pentru curățenia de Paște. Cum să reîmprospătezi toată casa în timp record!

You may also like

Post a new comment