Canoanele modei te pot transforma în pacient

21 October of 2020

Cu toţii suntem, mai mult sau mai puţin, preocupaţi de modă pentru că vestimentaţia este un element important atât pentru respectul de sine, cât şi pentru modul în care suntem percepuţi de societate. Din păcate, specialiştii susţin că, uneori, respectarea canoanelor modei ne poate îmbolnăvi.

Atunci când aleg hainele, multe persoane consideră mult mai important ca acestea să fie în tendinţe decât să fie comode şi din materiale naturale. Astfel, îşi pun în pericol sănătatea.

Blugii strâmţi opresc circulaţia sangvină

Moda blugilor skinny împiedică circulaţia normală a sângelui, presează organele interne şi favorizează apariţia celulitei. De asemenea, în urma epilării, hainele foarte strâmte pe corp favorizează unele fire de păr să crească sub piele şi, din pricina transpiraţiei, să se infecteze rădăcina. În plus, blugii strâmţi dau, deseori, senzaţia de furnicături, amorţeală şi arsuri la nivelul picioarelor, afecţiune numită meralgie parestezică. Pentru a vă reveni, trebuie să renunţaţi o perioadă la aceştia.

Sutienele push-up pot genera leziuni

Cu un uimitor efect estetic, sutienele push-up dăunează coloanei vertebrale, împiedică circulaţia normală a sângelui şi pot favoriza chiar şi apariţia cancerului mamar. Ideal este să nu purtaţi sutien noaptea pentru că riscaţi să se formeze noduli la nivelul sânilor şi chiar să vă sporiţi riscul de cancer mamar. De asemenea, este indicat să evitaţi sutienele cu sârmă pentru că acestea supun la o presiune prea mare sânii, lucru ce va provoca leziuni sau chiar hematoame.

Hainele nu ne protejează de ultraviolete

Există articole vestimentare care, practic, absorb radiaţiile ultraviolete şi care pot duce chiar la cancer de piele. În mod normal, hainele trebuie să ne protejeze măcar în proporţie de 30% de radiaţiile solare. Chiar dacă purtăm haine subţiri şi în culori deschise, dacă stăm în arşiţa soarelui nu ne protejează pielea.

Body care te subţiază

Un body prea strâns pe corp provoacă dificultăţi de respiraţie, dureri musculare şi probleme ale circulaţiei sângelui. Alege întotdeauna mărimea potrivită pentru tine şi caută ca materialul să fie realizat din lycra care să ofere confort şi compresie adecvate.

Papuci flip-flop

Chiar dacă este un accesoriu indispensabil cânt mergi la plajă, papucii de tip flip-flop nu sunt atât de siguri precum crezi pentru că acest tip de încălţăminte poate provoca zgârieturi la nivelul picioarelor, dar şi infecţii la nivelul degetelor. Mai mult, fiind un tip plat de papuci, călcâiul atinge solul cu multă forţă, ceea ce provoacă disconfort şi dureri de spate.

Cravatele

Nu doar femeile suferă în urma purtării hainelor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Cornell, 67% dintre bărbaţi cumpără cămăşi care au o dimensiune a gulerului mai mică decât dimensiunea actuală a gâtului. Ca urmare, aceste gulere mai mici şi nodurile de la cravatele prea stânse reduc circulaţia sângelui, cresc presiunea intraoculară, provoacă dureri de cap, limitează mişcarea gâtului şi duc la creşterea tensiunii musculare a spatelui şi umerilor.

Citește și: Mituri false despre modă de care să nu mai ții cont

Sursa foto: unsplasch/text: echipa Ioana

Comments

comments

Previous:

Ținutele Muna sunt special create pentru tine

Next:

5 moduri în care poți purta botinele în toamna 2020

You may also like

Post a new comment