Când funcționează 
cremele antirid

31 October of 2018

Nu ne plac ridurile și căutăm tot felul de soluții pentru a le combate. Creme, loțiuni și serumuri – toate acestea fac parte din ritualul nostru de înfrumusețare și îngrijire.

Cremele antirid ajung mai devreme sau mai târziu în trusa de îngrijire a fiecăreia dintre noi. Primele riduri apar după vârsta de 20 de ani, iar cauzele sunt multiple: fumatul, nopțile nedormite sau hrana necorespunzătoare își pun amprenta, din păcate, pe chip. Pielea nu mai păstrează atât de multe lichide în celule și produce mai puține grăsimi în glandele sebacee. Totodată, producția de colagen scade și ea.  În jurul vârstei de 30 de ani, începem să conștientizăm cu adevărat ridurile.

Acum funcționează foarte bine produsele de make-up, care camuflează liniile fine din jurul ochilor. Cremele BB sau CC te ajută să ai un ten strălucitor. Cu toate acestea, în lipsa unui mod de viață sănătos, nici ele nu-și fac efectul 100%. Sportul și exercițiile în aer liber, apa pe care o bei în fiecare zi și dieta sănătoasă trebuie să facă parte din rutina ta zilnică. Cremele antirid vin să suțină modul sănătos de viață pe care îl adopți. Ele singure nu pot face minuni.

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea are nevoie de mai mult timp pentru a se regenera. Nu mai are același grad de hidratare și își pierde treptat din elasticitate. Ridurile încep să se adâncească, semn că este momentul pentru o îngrijire mai atentă.

Ingrediente bune
 din cremele antirid

Cremele și loțiunile antirid ajută pielea să radieze și îi conferă elasticitate. Atunci când vrei să cumperi un anumit produs, trebuie să ții cont de ingredientele pe care el le conține. 
Ca pielea să fie 
hidratată corespunzător, în compoziția cremei este bine să se găsească glicerină, extract de alge marine, acid hialuronic, uree, acid lactic sau pantenol.

Antioxidanții protejează 
pielea de deteriorarea 
radicalilor liberi. Aceștia sunt, de exemplu, vitaminele A, C și E, dar și coenzima Q10, flavonoidele și polifenolii. Un alt ingredient antiaging este ectoina.

Ea protejează pielea de in­fluen­țele nocive ale mediului și combate uscarea. 
Estrogenii din plante cum ar fi soia, ceaiul verde sau ginsengul au, de asemenea, un efect pozitiv dovedit asupra pielii. Este bine ca loțiunea pe care o folosești să conțină în același timp minerale precum zincul, 
cuprul, magneziul.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

4 calități exceptionale ale bicarbonatului

Next:

6 alimente care te scapă de petele de pe față

You may also like

Post a new comment